Élet-Stílus

Szlovák rendszámmal elkerülhetőek az adók

Már hét-tíz ezerre tehető a szlovák rendszámmal futó gépkocsik száma Magyarországon, az új jelenség már a hatóságoknál is elérte a tűréshatárt – írja a Világgazdaság.

A lap információi szerint már húsz olyan cég működik, amely a gépkocsik szlovákiai forgalomba helyezésének teljes körű ügyintézését vállalja. Az érdeklődés magyarázata az, hogy Szlovákiában nemcsak az adó alacsonyabb a magyarországinál, hanem céges autó esetében visszaigényelhető az áfa, és nincs regisztrációs díj sem. Az üzletbe beszálló vállalkozások már azzal is bővítik szolgáltatásaikat, hogy az egyelőre gondot okozó biztosítási ügyintézést is magukra vállalják.

A hazai gépjármű-kereskedők szerint az autóvásárlásnak ez a módja egyszerű adókerülés, amely már nemcsak a felső, hanem a középkategóriás gépkocsik piacát is elérte. Az új jelenség a hatóságoknál is elérte a tűréshatárt: a VPOP felvette a kapcsolatot az adóhivatallal, és közösen vizsgálják, hogy az ilyen ügyeletek mennyiben minősülnek legálisnak, történik-e jogszabálysértés – derül ki a Világgazdaságból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik