Élet-Stílus

Több mint 30 érdeklődő a kormányzati negyedre

A kormányzati negyeddel kapcsolatos tervpályázatot 32-en vásárolták meg keddig – közölte Láng Balázs, a Kormányzati Negyed Projekt kommunikációs vezetője.

Az érdeklődők kétharmada magyar, többen vidéki városokból szeretnének indulni a pályázaton. A pályázók között számos német tervezőirodát találni. A tenderen részt vesz még francia, spanyol, japán, kanadai és brit pályázó is. Az érdeklődők közül 17-en már korábban is jelentkeztek, 15-en viszont új pályázók.

A kormányzati negyed megvalósítására vonatkozó tervpályázat beadásának első határideje ez év május 21. volt. A kiírást azonban módosították, ezért a beadás július 11-re, a dokumentáció megvásárlásának határideje pedig június 29-ére tolódott. Így a pályázók száma még tovább növekedhet.

A kormányzati negyed épületegyüttesének megépítése 42 milliárd forintba kerül az állam és a magánszféra együttműködésén alapuló PPP-konstrukcióban. A projektről szóló országgyűlési határozati javaslat 142,5 milliárd forint felső korlátot szab a projekt teljes költségének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik