Élet-Stílus

Stanley Kupa-döntő: Prongert eltiltották

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Chris Pronger, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében szereplő Anaheim Ducks védője, amiért szándékosan belekönyökölt az ellenfele arcába.

Kapcsolódó linkek

nhl.lap.hu
sport.lap.hu


Chris Pronger a Stanley Kupa-döntő soron következő találkozóját azért kénytelen kihagyni, mert az 5-3-ra elveszített harmadik összecsapáson szándékosan belekönyökölt Dean McAmmond arcába, aki az eset következtében megsérült, és a további játéka is kérdésessé vált. Prongert pályafutása során hatodszor tiltották el, az idei playoffban is kihagyott már egy találkozót. A Detroit Red Wings elleni főcsoport-döntőben a Tomas Holmströmmal szembeni keménykedéséért büntették eltiltással: akkor az ellenfele fejét szorította kíméletlenül a palánkhoz.

„Elfogadjuk az ítéletet és előre tekintünk. Pronger sokat segített a csapatnak, többet, mint amennyit az eltiltásaival ártott” – kelt játékosa védelmére Randy Carlyle, az Anaheim főedzője, aki az ötödik meccsen, azaz csütörtökre virradóra számíthat újra a kőkemény védőjére. A döntőben az Anaheim összesítésben 2-1-re vezet az Ottawa ellen. Érdekes, hogy a kanadai csapat éppen Pronger hibája nyomán szépített a párharcban: a harmadik meccsen úgy érte el a győztes gólt, hogy McAmmond középre adása az olimpiai bajnok hátvédről vágódott a kapuba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik