Élet-Stílus

Helikopter-baleset: a togói sportminiszter is elhunyt

Felrobbant, majd lezuhant egy helikopter Sierra Leonéban, a fedélzeten tartózkodó 22 ember közül egy kivételével mindenki meghalt. Az áldozatok között van Atipe Kwako, Togó sportminisztere, valamint az ország labdarúgó-szövetségének több képviselője.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A Paramount Airlines magán légitársaság Mi-8 típusú helikoptere az afrikai ország fővárosából, Freetownból a közeli Lungi nemzetközi repülőtérre tartott, és már éppen leszállni készült, amikor robbanás történt, és tűz ütött ki a gépen. A két orosz pilóta kiugrott, de csak egyikük élte túl a zuhanást, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba – értesült az MTI.

A húsz utas többsége togói volt (köztük az ország sportminisztere, Atipe Kwako), és valamennyien a két ország labdarúgó-válogatottjának freetowni összecsapásán vettek részt: az Afrika Kupa-selejtezőben Togó egygólos győzelmet aratott.

„Döbbenetes és megrázó volt látni, ahogy a gép felrobban” – nyilatkozta Alfred Yelinkeh, a repülőtér üzemeltetését végző cég egyik vezetője. Chernor Ojuku Sesay, a Sierra Leone-i Labdarúgó-szövetség egyik tisztviselője elmondta, hogy a katasztrófában 18 togói szövetségi alkalmazott, illetve támogató is életét vesztette. „Ahogy hallottuk, az áldozatok felismerhetetlenek, úgy összeégtek” – így Sesay.

A Freetownt és a nemzetközi repülőteret elválasztó folyón komppal lehet átkelni, vagy helikopterrel lehet utazni. Két magántársaság indít ilyen járatokat, az út így mindössze hét percig tart. A togói válogatott játékosai a szörnyű baleset időpontjában éppen Freetownban voltak, a következő járatra vártak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik