Élet-Stílus

Amerikai szakíró kritizálta Erdeit

A WBO félnehézsúlyú bajnoka, Erdei „Madár” Zsolt (26 győzelem – 0 vereség) komoly kritikát kapott az ESPN munkatársaitól a június 16-i ellenfélválasztásával kapcsolatban.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Büszkeségünk a legtöbb szervezetektől független listán igencsak előkelő helyen van jegyezve, azonban az ESPN listáján csak az 5. helyen van rangsorolva, holott Erdei a legrégebben regnáló és a legtöbb címvédéssel büszkélkedő bajnok a súlykategóriában.

„Madár” már korábban is kapott figyelmeztető kritikákat az ellenfélválasztás miatt, azonban június 16-i címvédő mérkőzése kicsapta a biztosítékot a sportcsatorna szakértőjénél: „Nincs ötletünk, hogyan kaphatott címmeccsre lehetőséget Blades. Ez undorító, de Erdei soha nem mutatott hajlandóságot, hogy komoly ellenfelekkel harcoljon” – fogalmazott a kritikus Dan Rafael, amely nyilvánvalóvá teszi, hogy bajnokunk a nemzetközi nyilvánosság előtt túl szerény nyilatkozatokkal jelent meg, vagyis nem hangoskodott eleget, nem „üldözte” a többi klasszist.

Az ellenfél megválasztása nem a bokszoló, hanem a menedzsment feladata, jelen esetben az Universum Box-Promotion vállalkozásé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik