Élet-Stílus

NHL: ismét hajrágóllal nyert az Anaheim

Az Anaheim Ducks a második hazai mérkőzését is megnyerte az Ottawa Senators ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa döntőjében. A mérkőzés egyetlen gólját a liga egyik legjobb védekező támadója, Sammy Pahlsson szerezte.

Kapcsolódó linkek

nhl.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Ducks-Senators

A nagydöntő első összecsapása hatalmas csatában, egy a hajrában (57. perc) szerzett Travis Moen-találattal dőlt el a Ducks javára. A második mérkőzésen is a végére hagyták a döntést a felek, ezúttal a Moennel egy sorban játszó svéd olimpiai bajnok Pahlsson lőtte be a győztes gólt. Az Ottawa támadásban rendkívül harmatos volt csütörtökre virradóra, és csak a szenzációsan védő Emeryn múlott, hogy nem nagyobb különbséggel nyert a hazai csapat.

Rengeteg lövést, ütközést, kapusbravúrokat és kimaradt emberelőnyös helyzeteket hozott az első harmad. Az Ottawa kihagyott egy dupla fóros lehetőséget is, illetve egyszer a kapuvas mentett a hazai kapus, Giguere helyett. A folytatásban valamelyest csökkent az iram, ám a Ducks enyhe mezőnyfölénye megmaradt. A Senators nem tudta hozni a rá korábban jellemző gyors, kombinatív hokit.


NHL: ismét hajrágóllal nyert az Anaheim 1

Selanne gól nélkül végzett (Getty)


A harmadik harmad elején Selanne majdnem vezetést szerzett, de a Ducks finn csatára a felső lécet találta el. Mindkét együttes nagyon ügyelt a védekezésre, nehezen lehetett ziccerbe kerülni. Az 55. percben megtört a jég, Pahlsson viharzott el a jobb szélen, miután Dany Heatley eladta a korongot, és hihetetlen pontos lövéssel bevette Emery kapuját. Némi szerencse is kellett a találathoz, hiszen a korong Joe Corvo lába között A hajrában szorongatott a kanadai gárda, de nem jutott túl a mostani playoffban először hibátlan Giguere eszén, akinek ezúttal elég volt 16 védés a makulátlan mérleghez.

A következő mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnali 2 órakor rendezik Ottawában.

Stanley Kupa-döntő, 2. mérkőzés:
Anaheim Ducks-Ottawa Senators 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Gól: Pahlsson (55.)
Kapusok: Giguere 16 védés/16 lövés, ill. Emery 30/31
Kapura lövések: 31-16
Kiállítások: 8/8 perc
A párharc állása: 2-0 az Anaheim javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik