Élet-Stílus

NBA: egy meccsre a nagydöntőtől a Spurs

A San Antonio Spurs megnyerte a negyedik mérkőzést a Utah Jazz ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati-főcsoportjának fináléjában, így már csak egyetlen győzelemre áll a nagydöntőbe kerüléstől.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Jazz-Spurs

Az Utah nyolc meccse maradt veretlen az idei rájátszásban hazai pályán, de keddre virradóra megszakadt a remek sorozat, és ezzel a kiesés szélére került Jerry Sloan csapata. Az első három harmadban szoros találkozót az utolsó 12 percben a büntetővonalról nyerte meg a Spurs elsősorban Tim Duncan és Manu Ginobili pontjaival.

A hazai játékosok és nézők egyaránt nehezen viselték a végjátékban ellenük ítélt rengeteg szabálytalanságot, sokat reklamáltak, amiért összesen négy technikai hibát fújtak náluk és Jerry Sloan edzőt valamint Derek Fishert, a veterán irányítót kiállították a bírók. A lelátón helyet foglalók haragjukat többek között azzal vezették le, hogy különböző tárgyakat dobáltak a pályára, s egy ilyennel eltalálták a San Antonio játékosát, Bruce Bowent.


NBA: egy meccsre a nagydöntőtől a Spurs 1

A két nyerõember (AP)


A negyedik negyedet egypontos előnnyel kezdte a Spurs, de Ginobili triplájával ezután ellépett a vendégcsapat, és rövid időn belül féltucatnyi pont volt a különbség. Innentől már nem tudott közelebb férkőzni a Utah, amely a sorozatos foultokkal saját magát hozta nehéz helyzetbe. „Úgy érzem néhány bírói döntés megkérdőjelezhető volt, de a lényeg az, hogy ők nyerték meg a meccset. A mérkőzés kritikus szakaszában megőrizték a hidegvérüket, mi pedig sorozatban kaptuk a technikai hibákat.” – nyilatkozta a találkozót követően Deron Williams, aki 27 pontjával a hazai csapat legjobbja volt.

A másik oldalon az utolsó 12 percben 15 pontot (ebből 11-et büntetőből) szerző Ginobili összesen 22-ig jutott, Tim Duncan 19 egységet és kilenc lepattanót tett be a közösbe, míg Tony Parker a párharc leggyengébb produkciójával is 17 pontig jutott. A negyedik, nagydöntőt érő győzelmet hazai pályán harcolhatja ki a San Antonio, és erre minden esélye meg is van, hiszen otthon sorozatban 18 alkalommal legyőzte a Utah-t.

Nyugati-főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Utah Jazz-San Antonio Spurs 79-91
A párharc állása: 3-1, a San Antonio javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik