Élet-Stílus

M0: még a telekkisajátításokkal bajlódnak

Csúszik az M0-ás körgyűrű 4-es utat az M3-as autópályával összekötő új, 26,5 kilométeres szakaszának átadása, mert lassú a kisajátítás jogi menete - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Sajtóreferense.

Bényi Gyöngyi elmondta, hogy a beruházó most egyeztet a két nagy kivitelezővel, hogy az eredeti, ez év végi átadási időpont helyett a jövő év melyik felére módosítsák a dátumot. A csúszás abból adódik, hogy Budapest határában az országos átlagnál is bonyolultabbak földtulajdon viszonyok, ezek “kibogozása” a közigazgatási hivataloknál sok időt vesz igénybe.

A nyomvonal kisajátításánál több mint 10 ezer tulajdonossal kellett egyeztetni, s jelenleg még 146 ilyen, függőben lévő ingatlan hátráltatja a munkát, ahol különösen bonyolultak a tulajdoni viszonyok – hangsúlyozta a szóvivő. Van olyan osztatlan, közös tulajdonú terület, amelynek 98 tulajdonosa van, egy részük külföldön él, mások meghaltak, és most az örökösökkel kell felvenniük a hivataloknak a kapcsolatot, a jogi út megjárásához – tette hozzá. Elsősorban a Budapest XV., XVI. kerületében vannak ilyen területek.

Az építkezés egyébként jó ütemben halad, 45 százalékos a készültség. Jelenleg Ecser, Maglód, Csömör, Nagytarcsa, Pécel közelében tartanak a munkálatok. Itt összesen 42 műtárgy – hidak, aluljárók – megépítése tartozik a feladatok közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik