Élet-Stílus

Változások az épülő M0-s keleti-szakasz miatt

Az első napi tapasztalatok alapján azt javasolja az autópálya-fenntartó, hogy az M2 autóúton érkező és a főváros felé tartó autósok a 2/B autóúthoz érve jobbra, a 2 sz. főút (Váci út) felé hajtsanak tovább. Így elkerülhetik a várakozást. A kijelölt terelőutakat sárga alapszínű táblák jelzik.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közlése szerint az M0-s keleti szektor építése miatt egy egész csomópontrendszer forgalomelterelése történik az M3-as autópálya és az épülő M0-s csomópontjában.

Május 23-tól lezárták a bal pályán a 2/B autóút csomóponti ágait. A Gödöllő felől érkezőknek a csomópontnál tovább kell hajtani az autópályán, és az 1 km-re lévő Szilas pihenőhelyen keresztül hajthatnak ki a Régi Fóti út felé, majd térhetnek rá a 2/B autóútra.

A 2/B autóúton érkező járműveket Fótnál terelik le, így ezek a gépjárművek is a Szilas pihenőhelynél érhetik el legrövidebb úton az M3-as autópályát.

Ugyanezen csomópontrendszer építése miatt a Budapest felől érkezők a 2/B autóútról nem tudnak lehajtani Fót, és az ott lévő bevásárlóközpontok felé. Ezen járműveknek is a Szilas pihenőhelynél kell elhagyni az autópályát. A távolabbi úti célok (Vác, Dunakeszi) felé tartók a megszokott útvonalon hajthatnak tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik