Élet-Stílus

Júliusra kész a dunaújvárosi Duna-híd

Várhatóan július második felében adják át a forgalomnak a mintegy 53,6 milliárd forintos költséggel épülő dunaújvárosi Duna-hidat – közölte az építési munkálatokat irányító főmérnök.

A majdani M8-as autópálya részeként épülő, a jobb és bal oldali ártéri híddal együtt csaknem 1700 méter hosszú átkelő kivitelezési munkálatai az utolsó fázishoz érkeztek – mondta el Szalay Tibor.

Tájékoztatása szerint jelenleg folyik az 1065 méter hosszú, jobb oldali ártéri híd festése. A munka kétharmadával már végeztek is. Szerelik a mintegy 6 kilométer hosszú szalagkorlátot, s rövidesen megkezdődik a 3 kilométernyi gyalogoskorlát felrakása is. A héten hozzálátnak a kandeláberek felállításához, majd a szigetelés befejezésével megkezdik az útburkolat kopórétegének a felrakását.

A tervek szerint júniusban kerül sor a híd próbaterhelésére, majd a műszaki átadást követően a forgalomba helyezésre. A híd kivitelezését a Vegyépszer Zrt. és a Hídépítő Zrt. részvételével az építésre alakult Duna Új-Híd Konzorcium végzi.

Az átkelő kétszer kétsávos lesz. Mindkét pályáján leállósávot, járdát és kerékpárutat alakítottak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik