Élet-Stílus

Serie A: még öt klub aggódhat

Az olasz bajnokság élén a 37. fordulóban minden kérdés tisztázódott, a BL-helyek után az UEFA Kupás pozíciók is elkeltek. Az utolsó kiesést érő helyet a zárófordulóban öt együttes próbálja meg elkerülni.

Az Ascoli és a Messina sorsa már egy ideje eldőlt: a két csapat jövőre biztosan a Serie B-ben folytatja, a harmadik kiesést érő helyre pedig a 37. forduló előtt még nyolc együttesnek volt esélye. A nyolcból vasárnap délután hárman megmenekültek, és eldőlt az is, hogy jövőre a Fiorentina, az Empoli és a Palermo képviseli az olasz színeket az UEFA Kupában.

A Torino és Livorno együttesének a gólnélküli döntetlen is elég volt ahhoz, hogy bennmaradjanak az élvonalban. Az előbbi gárda jövőre városi derbit játszhat majd a Juventusszal, amely még szombaton matematikailag is bebiztosította a feljutást a Serie A- ba. A Cagliari szurkolói is fellélegezhettek,

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

miután a hét közben kupát nyerő AS Romát hazai pályán 3-2- elpáholta a csapat. A mérkőzés hőse a kétgólos Marchini volt. A fővárosiaknál Francesco Totti is kétszer volt eredményes, és 24 találatával behozhatatlannak tűnik az előnye a mesterlövészek listáján.


Serie A: még öt klub aggódhat 1

A Torino-Livorno gólnélküli döntetlenje mindkét csapatnak sokat ért (Ansa)


A forduló előtt a Chievo állt a harmadik kieső helyen, de az Ascoli ellen sikerült kínkeservesen begyűjteni a három pontot, és így jelenleg a Siena helyzete a legkritikusabb: a kiscsapat a győzelmével a nemzetközi kupaszereplést bebiztosító Palermo ellen bukott el.

A már biztos bajnok Internazionale meghiúsította az Atalanta UEFA-s álmait, miután Luis Figo a második félidő első perceiben tizenegyesből beállította az 1-1-es végeredményt.

Serie A, 37. forduló:
Atalanta-Internazionale 1-1
Gól:
Pinto (10.), illetve Figo (48., 11-esből)

Cagliari-AS Roma 3-2
Gól:
Suazo (12.), Marchini (39., 68.), illetve Totti (29., 85.)

Chievo-Ascoli 1-0
Gól:
Marcolini (44.)

Empoli-Reggina 3-3
Gól:
Vannucchi (9.), Moro (22.), Saudati (23.), illetve Vigiani (52.), Amoruso (56., 84., a másodikat 11-esből)

SS Lazio-Parma 0-0

Messina-Fiorentina 2-2
Gól:
Rigano (80., 88., a másodikat 11-esből), illetve Pazzini (25., 11-esből), Gamberini (58.)

Palermo-Siena 2-1
Gól:
Corini (26.), Caracciolo (45.), illetve Maccarone (94.)

Sampdoria-Catania 1-0
Gól:
Zenoni (66.)
Piros lap: Silvestri (90., Catania)

Torino-Livorno 0-0

Szombati meccs:
AC Milan-Udinese 2-3

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik