Élet-Stílus

NHL: nagydöntős az Ottawa (videó)

Története során először jutott nagydöntőbe az Ottawa Senators az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután negyedszer is nyert az alapszakaszgyőztes Buffalo Sabres ellen a Keleti-főcsoport fináléjában.

Kapcsolódó linkek

nhl.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Sabres-Senators

A kanadai együttes az utóbbi tíz évben mindig bejutott a playoffba, de ott a Senators rendre alulteljesített, és a legutóbbi három alkalommal éppen a Buffalo verte ki őket. Idén 12-3-as a mérleggel büszkélkedhet a gárda, miután az alapszakasz első Sabres kiütését megelőzően a Pittsburgh-öt és a New Jersey-t is 4-1-el búcsúztatta. Az Ottawa a jelenleg 2-2-re álló Detroit-Anaheim párharc győztesével játszhat majd a Stanley Kupáért.

A mérkőzést a rájátszásra jellemző hatalmas iramban kezdték a csapatok, de az első 20 percben a buffalói közönség hiába biztatta a kedvenceket, gól nem született. A második harmadban a német Jochen Hecht találatát követően szinte felrobbant az HSBC Arena, de nem sokáig örülhetett a hazai közönség, még ebben a játékrészben megfordította a meccset Dany Heatley és Jason Spezza góljaival a Senators.


NHL: nagydöntős az Ottawa (videó) 1

Az ottawai Meszaros állíítja meg Derek Roy-t (Getty)


A záróharmadban a Buffalo akarata érvényesült, és a számos emberelőnyös helyzet egyikét Maxim Afinogenov értékesítette. A rendes játékidő hátralévő perceiben is veszélyesebb volt kapura a Sabres, de Roy Emery az Ottawa kapujában pazarul védett, így következhetett a ráadás.

A negyedórás szünet jót tett a vendégeknek, hiszen az Ottawa azonnal kezébe vette az irányítást, és Ryan Miller parádéi kellettek ahhoz, hogy egy ideig még reménykedjen a közönség. A 70. percben azonban már ő sem segíthetett, és a Senators csapatkapitánya, Daniel Alfredsson beütötte a 3-2-es győzelmet, és a nagydöntőt jelentő találatot.

Keleti-főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Buffalo Sabres-Ottawa Senators 2-3 – hosszabbítás után
A párharcot 4-1-el az Ottawa nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik