Élet-Stílus

Grönholm ölébe hullott a győzelem

A francia címvédő magabiztosan vezetett a rali világbajnokság szardíniai futamán, amikor egy kisebb hiba miatt feladni kényszerült a versenyt. Loeb legnagyobb vetélytársa, a svéd Grönholm ezek után könnyedén behozta az első helyre a Fordját.

Az első két napon jelentős előnyre tett szert Sebastian Loeb az idei világbajnokság hetedik futamán, a Szardínia-ralin. A hat utolsó gyorsasági előtt 36,5 másodperccel volt jobb a második helyen álló Marcus Grönholmnál. A francia klasszis győzelmi reményei azonban hamar szertefoszlottak, mivel már az első vasárnapi szakaszon elvesztette az uralmát egy szűk részen a kocsi felett, és az árokba csúszott. A Citroënt nem tudta visszakormányozni az útra, és kénytelen volt feladni a versenyt.

A mezőnyből a franciával együtt kimagasló Marcus Grönholm állt az élre, és a hátralévő szakaszokon annak ellenére megőrizte előnyét fordos csapattársa, Mirkko Hirvonen előtt, hogy egyszer ő is megpördült. Az egyperces előnye félpercesre csökkent a félresikerült manővert követően, de ezt biztosan megőrizte a célig.


Grönholm ölébe hullott a győzelem 1

Grönholm kihasználta Loeb hibáját (MTI/EPA)


A két fordos mellé, a dobogó harmadik fokára, Loeb csapattársa, a spanyol Dani Sordo állhatott. Összetettben Grönholm átvette a vezetést a nullázó Loebtől, a svéd pilóta hét egységgel előzi meg a címvédőt.

Szardínia-rali, végeredmény:
1. Marcus Grönholm, Timo Rautiainen (finn, Ford Focus) 3:48:42.0 ó
2. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus) 29.2 mp hátrány
3. Dani Sordo, Marc Marti (spanyol, Citroën C4) 1:21.8 p h.

A vb-pontverseny állása: 1. Grönholm 55 pont, 2. Sébastien Loeb 48, 3. Hirvonen 45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik