Élet-Stílus

NBA: a Cleveland és a San Antonio is révbe ért

A keleten a Cleveland Cavaliers és nyugaton a San Antonio Spurs továbbjutásával kialakultak a főcsoport-döntők párosításai az észak-amerikai profi kosárlaba-bajnokság (NBA) rájátszásában.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Nyugaton a San Antonio 4-2-vel búcsúztatta a Phoenixet, a párharc utolsó felvonásán 114-106-ra nyert hazai pályán. Az első félidő után két ponttal vezetett a Spurs, amely a harmadik szakaszban leszakította az ellenfelét, a záró felvonás előtt 81-67 állt az eredményjelzőn, kilenc perccel a vége előtt pedig már húsz pont volt a gárdák közötti különbség.

A Suns azonban nem adta olcsón a bőrét, egy 20-7-es rohammal újra szorossá tette a meccset. A San Antonio Manu Ginobili, valamint Michael Finley révén gyűjtögette a pontokat a meccs végjátékában, 34 másodperccel a vége előtt, 106-101-es állás után

Összefoglaló:


New Jersey-Cleveland

ketten együtt nyolc egységet tettek a közösbe.


Ginobili összesen 33 ponttal és karriercsúcsot jelentő 11 lepattanóval, Tony Parker 30 ponttal, Tim Duncan pedig 24 ponttal, 13 lepattanóval és pályafutása eddigi legtöbb dobásblokkolásával, jelesül kilenccel segítette a győzelemre a Spurst. Átellenben Amare Stoudemire volt a legjobb a maga 38 egységével és 12 lepattanójával, míg Steve Nash 18 ponttal és 14 assziszttal zárt. A San Antonio a Utah-val találkozik majd a vasárnap startoló nyugati döntőben.


NBA: a Cleveland és a San Antonio is révbe ért 1

A San Antonio 4-2-vel ütötte ki a Phoenixet (AP)



A Keleti főcsoportban Detroit-Cleveland döntőt rendeznek. A Cavs’ 4-2-vel nyerte az elődöntőt, miután szombatra virradóra 88-72-re verte idegenben a New Jersey együttesét. „Nagyon jó érzés, hogy ott vagyunk a fináléban. Ilyet boldogságot még nem éreztem pályafutásom alatt” – örömködött LeBron James, aki legutóbb 23 ponttal nyolc-nyolc lepattanóval és assziszttal segítette a Cleveland gárdáját, Donyell Marshall 18, Drew Gooden pedig 16 ponttal rukkolt elő, miközben a Nets legjobbjaként Jason Kidd 19 egységet jegyzett. A Cavaliers 1992-ben szerepelt utoljára a főcsoport-döntőben keleten.

További hír a tengerentúlról, hogy négy év után menesztették Jeff Van Gundyt, a Houston Rockets edzőjét. A texasi együttes 53/30-as mérleggel zárta az alapszakaszt, majd a playoff első fordulójában hét mérkőzésen, 4-3-ra kikapott a Utah Jazztől. A 182/186-os összmutatóval elköszönő mester mind a négy idényében rájátszásba vezette az övéit, amely viszont háromszor is elbukott az első akadályon. A 45 esztendős Van Gundy korábban hét szezonban irányította a New York Knickst, amellyel 1999-ben a nagydöntőbe jutott – írta az MTI.

NBA, rájátszás
Keleti főcsoport, elődöntő:

New Jersey Nets-Cleveland Cavaliers 72-88
A párharc végeredménye: 4-2, a Cleveland javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 114-106
A párharc végeredménye: 4-2, a San Antonio javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik