Élet-Stílus

Drogba döntötte el az FA Kupa-döntőt

A Chlesea labdarúgócsapata negyedik alkalommal hódította el az angol FA Kupát, miután az újjáépített Wembley Stadionban hosszabbítás után legyőzte a bajnok Manchester Unitedet.

Az angolok megadták módját: az 1,2 milliárd euróért újjáépített Wembley Stadionban telt ház, 90 ezer szurkoló várta a két sztárcsapat összecsapását, amelyet látványos műsorral vezettek fel, majd a kivonuló csapatok tagjait Vilmos herceg köszöntötte.

A csapatok első félidőben

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

mutatott előadása már hagyott némi kívánnivalót, főleg mezőnyjáték zajlott a pályán, kevés volt a helyzet. Az egyik oldalon Drogba lőtt mellé, majd Lampard lapos lövését fogta Van der Sar, míg átellenben Cristiano Ronaldo jobb alsó sarkot elkerülő lökete érdemel csak említést.

A szünet után felpörgött az iram, élvezetessé és izgalmassá vált a kupatalálkozó. A Chelsea-ben Robben beállítása remek ötletnek bizonyult, a holland sok gondot okozott a védőknek, Drogba szabadrúgásából pedig kis híján gól lett. A Manchesterben Rooney villogott a leginkább, ám a lelkesen futballozó csatár két nagy helyzetet is elpuskázott. A hosszabbításban sem unatkoztak a nézők, Rooney centerezését Giggs gólra válthatta volna, Cech azonban védett, a walesi végül kapussal együtt gyötörte be a labdát. Szabálytalanul.


Drogba döntötte el az FA Kupa-döntőt 1

Didier Drogba a 116. percben lõtte a gyõztes gólt (MTI/EPA)


Amikor már úgy tűnt, a tizenegyesek döntenek, megvillant a Chelsea: Mikel, Drogba, Lampard, majd újra Drogba volt a labda útja, utóbbi a kiunduló Van der Sar mellett a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. A 126. alkalommal kiírt sorozatot tehát a Chlesea nyerte; a londoni klub a negyedik FA Kupa-győzelmét aratta, ezt megelőzően 1970-ben, 1997-ben és 2000-ben diadalmaskodott. A régi Wembleyben hét éve rendezett utolsó finálét is megnyerő Chelsea – amely idén a Ligakupában is a legjobb volt – egymillió fontot kap sikeréért.

FA Kupa, döntő:
Chelsea-Manchester United 1-0 – h.u.
Wembley Stadion, 90 ezer néző
Gól: Drogba (116.)
Chelsea: Cech – Ferreira, Essien, Terry, Bridge – Mikel, Makelele, Lampard, Wright-Phillips (Kalou, 93.) – Drogba, J. Cole (Robben 46.; Ash. Cole, 108)
Manchester United: Van der Sar – Brown, Ferdinand, Vidic, Heinze – Fletcher (Smith, 92), Scholes, Carrick (O’Shea, 112.), Cristiano Ronaldo, Rooney, Giggs (Solskjaer, 112.)

Az utóbbi tíz év döntőiben:
1997: Chelsea-Middlesbrough 2-0
1998: Arsenal-Newcastle United 2-0
1999: Manchester United-Newcastle United 2-0
2000: Chelsea-Aston Villa 1-0
2001: FC Liverpool-Arsenal 2-1
2002: Arsenal-Chelsea 2-0
2003: Arsenal-Southampton 1-0
2004: Manchester United-Millwall 3-0
2005: Arsenal-Manchester United 0-0, 11-esekkel: 5-4
2006: Liverpool-West Ham 3-3, 11-esekkel: 3-1
2007: Chelsea-Manchester United 1-0 – h.u.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik