Élet-Stílus

Holyfield világbajnokként akar visszavonulni

A legendás amerikai Evander Holyfield úgy szeretne felhagyni az aktív ökölvívással, hogy előbb még – a királykategóriában amúgy példátlan módon – ötödszörre is profivilágbajnoki címet szerez nehézsúlyban.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Erről a 44 esztendős Evander Holyfield beszélt a texasi El Pasóban, ahol június 30-án küzd majd meg honfitársával, Lou Savaresével, aki egyébként távolmaradt a nem világbajnoki titulusért zajló összecsapásukat hivatalosan is bejelentő sajtókonferencián. Holyfield nem véletlenül ragaszkodik texasi színhelyhez: az ökölvívással felhagyó, majd két éve a kötelek közé visszatérő klasszis mindhárom itt rendezett meccsét megnyerte, a legutóbbit Corpus Christiben, ahol a harmadik menetben leléptették ellene Vinny Maddalone-t.

Holyfield három és fél évtizede tartó pályafutása alatt eddig 51 mérkőzést vívott, s két döntetlen mellett nyolc vereséget szedett össze, miközben 41-et megnyert, 27-et kiütéssel. Az újrakezdés további két áldozata Jeremy Bates és Fres Oquendo volt, előbbit – a kétéves szorítószünetnek véget vetve – tavaly augusztusban, utóbbit pedig novemberben késztette megadásra.


Holyfield világbajnokként akar visszavonulni 1

Evander Holyfieldet Jeremy Bates sem tudta megállítani 2006 augusztásban (MTI/EPA)


Savarese ellen is esélyesebbnek számít, 41 esztendős riválisának mérlege 6 vereség és 46 győzelem, benne 38 kiütéssel. „Folytatom, mert nehézsúlyú bajnokként akarok visszavonulni” – mondta a sajtókonferencián Holyfield, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget évei számának. „A kor nem számít, bár kétségtelen tény, hogy manapság már nem ugyanúgy és nem ugyanannyit készülök egy meccsemre, mint amikor első világbajnoki címemet megszereztem 28 esztendősen. Az egyik nap futok, a következőn pihenek, mert már nem bírom naponta ugyanazt a mennyiséget. A testem már nem engedelmeskedik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik