Élet-Stílus

Csúcsrangadó az FA Kupa döntőjében

A Manchester United duplázásra, a Chelsea pedig a csalódást jelentő idény szép befejezésére készül az angol FA Kupa szombati döntőjében, amelyre az új Wembley Stadionban kerül sor.

Az 1,2 milliárd euróért szinte teljesen újjáépített létesítményben alighanem teltház, azaz 90 ezer néző várja majd a csapatokat. A bajnok Manchester United 12. kupagyőzelmére készül, és az 1994-es finálét emlegeti előszeretettel, amikor a Chelsea 4-0-ás legyőzésével duplázott (bajnoki cím, kupadiadal). Az akkori csapatból egyébként csak Ryan Giggs maradt meg hírmondónak. „Ha miénk lesz a trófea, akkor elmondhatjuk, hogy minden fontos vetélkedést megnyertünk az angol futballban. Amennyiben mind a két csapat támadó felfogásban és pozitív szellemben

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

futballozik, igazi kupadöntő kerekedhet ebből a találkozóból. Csalódott leszek, ha ez nem így lesz” – magyarázta Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, aki a csapatkapitány Gary Neville mellett Louis Sahára sem számíthat sérülés miatt.

Kollégája, a Chlesea-t trenírozó Jose Mourinho sem a legjobbnak vélt csapatát küldi majd a Wembley gyepére: Michael Ballack, Ricardo Carvalho és Andrij Sevcsenko biztosan nem játszik, ráadásul Mikel Jon Obi, valamint Ashley Cole sem egészséges, miképp Arjen Robben sem, ugyanakkor a holland szélső reméli, hogy lesz olyan állapotban, hogy legalább a kispadra leülhet. „Amikor tavaly kiestünk a sorozatból, nagyon reméltem, hogy a stadion nem épül fel a fináléig, mert ott akartam lenni a csapatommal az új Webleyben rendezett első kupadöntőben. Sikerült, az pedig külön jó, hogy a Manchester United lesz az ellenfél” – mondta Mourinho. Amúgy a régi Wembleyben lejátszott utolsó FA Kupa-fináléban is érdekelt volt a Chelsea: 2000-ben 1-0-ra verte az Aston Villát.


Csúcsrangadó az FA Kupa döntőjében 1

Sir Alex Ferguson eddig ötször nyert FA Kupát a MU-val (MTI/EPA)



A kupamúlt, a statisztika a Manchester United győzelmét vetíti előre, és a híres William Hill fogadóiroda is a „vörös ördögöket” tartja valamivel esélyesebbnek. A két csapat eddigi tíz FA Kupa-mérkőzéséből a MU nyolcat, a Chlesea csak egyet nyert meg, és ezt egy sikert is meglehetősen régen, 1950-ben aratta a londoni alakulat. Nem beszélve arról, hogy a manchesteri klub eddig 11-szer hódította el a trófeát, szemben a Chelsea három sikerével. A szezonban ugyanakkor abszolút döntetlenre áll a jelenlegi két legjobb szigetországi gárda, ugyanis 1-1-et és gól nélküli döntetlent játszottak a Premier League-ben.

FA Kupa-döntő:
Chelsea-Manchester United, szombat, 16:00
London, Új Wembley, vezeti: Bennett

Út a döntőig

Chelsea
3. forduló: Macclesfield 6-1 (otthon)
4. forduló: Notthingam 3-0 (o)
5. forduló: Norwich 4-0 (o)
6. forduló: Tottenham 3-3 (o)
6. forduló: Tottenham 2-1 (idegenben)*
Elődöntő: Blackburn 2-1 – h.u. (Manchester)

Manchester United:
3. forduló: Aston Villa 2-1 (o)
4. forduló: Portsmouth 2-1 (o)
5. forduló: Reading 1-1 (o)
5. forduló: Reading 3-2 (i)*
6. forduló: Middlesbrough 2-2 (i)
6. forduló: Middlesbrough 1-0 (o)*
Elődöntő: Watford 4-1 (Birmingham)

*Megismételt mérkőzések.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik