Élet-Stílus

Szombati műszakokat kell beiktatni a Skodánál

A cseh autógyár vezetése a héten megállapodott a szakszervezetekkel: legalább 19 rendkívüli műszakot tartanak a következő hónapokban, hogy teljesíthessék megrendeléseiket.

A Skoda tavaly 555 ezer gépkocsit értékesített, idén 580 ezret terveztek, de már most szinte biztosra vehető, hogy a kereslet meghaladja a 600 ezret. A cégvezetés és a szakszervezetek megállapodása értelmében a rendkívüli műszakokat mindig péntekről szombat éjjel fogják megtartani, és a cég vezetése megemelt éjjeli bért, illetve 500 koronás prémiumot ad minden munkásnak. – A részvétel önkéntes – mondta újságíróknak Jaroslav Povsík szakszervezeti vezető.

Nagyon megy a Roomster ( fotó:vezess.hu)

Martin Jahn, a német Volkswagen konszernhez tartozó Skoda személyzeti igazgatója szerint várható, hogy az év végéig összesen mintegy 50 rendkívüli műszakra lesz szükség, ha ki akarják elégíteni a keresletet.

Az európai piacokon nagyon jól fogy az idén a Skoda, és a vevőknek általában legalább egy hónapot kell várniuk a kiszemelt autóra. – Ez egy-két héttel hosszabb idő a szokásosnál – jegyezte meg Jahn. Nem zárta ki, hogy szükség esetén bevezetik az önkéntes munkaszombatokat is.

A legújabb Skoda modellekért, hírekért kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik