Élet-Stílus

Palop nem vállalja a hősszerepet (videó)

Az UEFA Kupa címét megvédő Sevillából mindenki a három tizenegyest is hárító Palop kapust dicsérte, az ellenfél szerint is ő döntötte el a glasgow-i finálét. Az Espanyol játékosai közül sokan sírva fakadtak a vereség után, de emellett büszkék az idei teljesítményükre.

„A 11-esek olyanok, mint a lottóhúzás. Szerencsém volt, hogy hármat is kivédtem, éppen ezért nem vagyok hős, csak egy játékos a csapatból. Ez a győzelem nem az enyém, hanem mindenkié az együttesből!” – mondta a hálóőr, aki ugyanakkor hatalmas, félpályás kidobásával gólpasszt is adott Adrianónak a Sevilla első találatánál.

A 34 éves portás a Sahtar Donyeck ellen gólt szerzett az idei kiírásban, amellyel a csapata

kiharcolta a hosszabbítást az ukránok ellen. Az Espanyol trénere szerint Palop döntötte el a kupa sorsát: „Fantasztikus játékos, ha nem ő áll a Sevilla kapujában, akkor talán másképp is alakulhatott volna a finálé.” Palop az elmúlt szezon elején szerződött az immár kétszeres UEFA Kupa-győztes Sevillához Valenciából, ahol hat éven át volt Santiago Canizarez cseréje.


Palop nem vállalja a hősszerepet (videó) 1

Palop a gyõztesnek járó kupával (Getty)


Nincs pihenés

Juande Ramos vezetőedző az ünneplés pillanataiban sem feledkezett meg a gárdája előtt álló további feladatokról: „Nagyon elégedett vagyok, hogy nyertünk, különösen azért, mert tudom, milyen nehéz volt elérni ezt a sikert. Ez a diadal optimizmussal tölt el a bajnoki címért folyó versenyfutást és a spanyol kupadöntőt illetően is. Az itt megszerzett önbizalomnak köszönhetően még idén további trófeákat szerezhetünk a klubnak”.

A szakember a mérkőzés kapcsán elmondta, hogy szerinte a Sevilla megérdemelten nyert, mivel jobban játszott és egy pillanatra sem volt hátrányban, sőt, 2-1-nél többször eldönthette volna a mérkőzést, azonban az egyenlítés révén egy hihetetlen izgalmas tizenegyespárbaj következhetett. Egyúttal jelezte, az Espanyol nagyszerű ellenfél volt, amely elsősorban azért maradt alul, mert saját gárdája tavalyi menetelése során megszerzett tapasztalata révén rutinosabb volt.


Palop nem vállalja a hősszerepet (videó) 2

De la Pena (k) hiába kérleli a bírót, Hurtado (j) lezavarták a pályáról (Getty)


„Ez egy csodálatos év számunkra! A Barcelona elleni Szuperkupa elhódításával kezdődött, és most elkönyvelhetjük, hogy ismét kvalifikáltuk rá magunkat” – zárta mondandóját Ramos, akinek csapata még triplázhat is, hiszen négy fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze két pont a hátránya a listavezető Real Madriddal szemben, illetve bejutott a Spanyol Király Kupa fináléjába is, ahol a Getaféval találkozik majd.

Büszke a vert sereg

Az Espanyol 1988 után második UEFA Kupa döntőjét bukta el. A játékosok természetesen szomorúan, de emelt fővel hagyhatták el a glasgowi Hampden Park gyepét. „A csapat minden egyes játékosa kitette a lelkét a pályán. Mindannyian hibáztunk, de ez azt hiszem még ezen a szinten is természetes. Nagyon szerettünk volna nyerni, hogy ezzel megháláljuk szurkolóinknak fergeteges biztatását, de sajnos nem sikerült. Mindenki nagyon csalódott, de azt hiszem büszkék lehetünk magunkra” – nyilatkozta a találkozót követően Gorka Iraizoz, a barcelonai csapat kapusa.

A kiírás gólkirálya, a 11-gólos Walter Pandiani nem tudta visszafogni a könnyeit a tizenegyespárbajt követően: „Az egész csapat fantasztikusan játszott az idei kiírásban, nagyon szerettünk volna elhódítani a kupát, de nem volt szerencsénk” – nyilatkozta a gólvágó. A katalán gárda valóban remekelt idén az UEFA Kupában, egészen a döntőig egyetlenegy alkalommal sem kaptak ki, ám Glasgow-ban megszakadt a sorozat.

Spanyol lapszemle

„Megérdemli, hogy utcát nevezzenek el róla Sevillában” – véli az As, melynek szakírója egyúttal megjegyzi, mindkét alakulat sokat tett a sikerét, egyik sem érdemelt vereséget. A Marca annak a véleményének adott hangot, hogy a címvédéssel a Sevilla az európai nagycsapatok közé került.

Az andalúziai újságok nagy lelkesedéssel számolnak be a diadalról. A Diario de Sevilla szerint „a csapat sok szenvedés árán bizonyult ismét a legjobbnak, köszönhetően a tizenegyespárbajban látványos teljesítményt nyújtó Palopnak”. A lap a beszámolójában kitér arra, hogy az Espanyol a 68. percben történt kiállításig némileg fölényben volt.

A katalán sajtó viszont – érthetően – elszalasztott lehetőségként értékeli a történteket. „Elátkozott büntetők” címmel közölt írást a El Periódico, amely szerint szintén a barcelonaiak játszottak jobban, amíg emberhátrányba nem kerültek. „A csapat és annak edzője büszke lehet arra, hogy döntőbe kerültek, már csak azért is, mert egyetlen meccset sem vesztettek el a sorozatban” – vélekedik a La Vanguardia.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik