Élet-Stílus

MLSZ: nem változik a bajnokság lebonyolítása

Az élvonalban 16, a másodosztályban két csoportban ugyancsak 16-16 csapat szerepel a 2007/2008-as bajnokságban, a kupadöntő újra két meccsen dől le, és megalakult a Tulajdonosi Tamács. Többek között erről döntött csütörtökön a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége.

A testület a következő bajnoki idény versenykiírását véglegesítette. Az MLSZ honlapja szerint eldőlt, hogy a bajnokság július 21-én kezdődik és 2008. május 31-ig tart. A bajnok DVSC-TEVA és a kupagyőztes Budapest Honvéd július 11-én és 14-én mérkőzik meg egymással a Szuper Kupáért.

Nem változik a kiesés, feljutás rendszere sem. Az élvonaltól a 15. és 16. helyezett búcsúzik, helyükre a Keleti- és Nyugati csoport győztese kerül.

Változások a kupában

Arról is döntött az elnökség, hogy a Magyar Kupa döntőjében, hasonlóan a negyed- és elődöntőkhöz oda-visszavágós párharcot rendeznek. Legutóbb 1997-ben rendeztek két meccset a fináléban.

A versenykiírás NB I-re vonatkozó részét az előkészületek során az élvonalbeli klubok tulajdonosaiból álló hattagú testület véleményezte. Ezzel párhuzamosan megalakult a Tulajdonosi Tanács, melyben minden élvonalbeli induló a legmagasabb szinten képviselteti magát, az üléseken a “valódi tulajdonosok” mellett az önkormányzati tulajdonban lévő csapatok nevében “minimum” alpolgármesterek vesznek részt.

A Tulajdonosi Tanács az elképzelések szerint maximálisan együttműködik az MLSZ-szel, de tagjai “a saját életükről, sorsukról karakterisztikus véleményt szeretnének minden esetben formálni.”


Gyárfást méltatták

Az elnökség elfogadta az MLSZ tulajdonában lévő Eb 2012 Kft. mérlegbeszámolóját és könyvvizsgálói jelentését. Szinte kivétel nélkül valamennyi elnökségi tag fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az elnökségi ülésen jelen lévő Gyárfás Tamás, mint a pályázással megbízott cég ügyvezetője, kiváló munkát végzett, amiért csak elismerés és köszönet illeti meg.

Szóba került az a levél is, amely szerdán érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől azzal kapcsolatban, hogy maximálisan fontos és üdvözlendő az MLSZ fellépése a rasszizmus ellen. A testület felhatalmazta Kisteleki István elnököt és Vágner Lászlót, a játékvezető-bizottság irányítóját, hogy aláírásával csatlakozzon a Zéró Tolerancia-felhíváshoz.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik