Élet-Stílus

Holyfield övet akar, de már nem a régi

Evander Holyfield szerezné megszerezni az 5. nehézsúlyú bajnokságát, mert azt mondta, hogy övvel a derekán szeretne visszavonulni. A veterán klasszis ugyanakkor elismerte, hogy már nem tud annyit edzeni, mint fénykorában.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A 44 esztendős harcos legközelebb június 30-án lép szorítóba, ellenfele Lou Savarese (46 győzelem – 6 vereség) lesz, a texasi El Pasóban megrendezett összecsapáson. „A kor nem számít, az csak egy szám” – beszélt Holyfield, akinek mind a három visszatérő küzdelme Texasban került megrendezésre, merthogy itt adtak neki versenyengedélyt. Dallasban Jeremy Bates-t a 2. menetben, San Antonióban Fres Oquendót 10 menetben pontozással, miközben márciusban Corpus Christiben Vinny Maddalone-t a 3. menetben győzte le.

„Csak megyek, és harcolok azokkal az emberekkel, akiken át újra nehézsúlyú bajnok lehetek” – fogalmazott Holyfield, akinek a neve a nagyobb szövetségek ranglistáin újra szerepel, vagyis már ringbe léphetne a bajnokok ellen.

Miközben a korával kapcsolatos dolgokat elbagatellizálta, Holyfield elismerte, hogy nem tud ugyanannyit edzeni, mint amikor az első címét nyerte 28 esztendősen. „Ha az egyik napon futok, a következőn pihennem kell” – mondta. „Nem tudok minden nap úgy edzeni, mint korábban, de a testem még nem hagyott cserben.”

Kathy Duva, a Main Events feje elmondta, hogy a Holyfield-Savarese küzdelem győztesére nagyobb küzdelmek várnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik