Élet-Stílus

Elmaradt az Inter-bravúr a kupában

Az AS Roma nyerte a labdarúgó Olasz Kupát, miután hazai 6-2-es sikerét követően a csütörtöki visszavágón 2-1-es vereséget szenvedett a bajnok Internazionale otthonában.

A fővárosi odavágón megsemmisítő vereséget szenvedett a bajnoki címet már korábban bezsebelő milánói gárda, és gyakorlatilag már ekkor elveszítette minden esélyét a duplázásra. Az Inter szurkolói sem nagyon bíztak már a csodában, hiszen nem sokan látogattak ki a Giuseppe Meazza stadionba. Az Internazionalénak négy gólt kellett volna ahhoz lőnie, hogy megnyerje a trófeát, de a csapat hiába indított fergeteges támadásokat, az első félidőben képtelen volt betalálni.

Az első fél órában Dejan Stankovic volt az Inter legveszélyesebb játékosa, és többször is csak centikkel tévesztette el a fővárosiak kapuját. A milánóiak egyetlen igazi befejező csatárja, Hernan Crespo előtt is adódott lehetőség, de Doni remekül védett a Roma kapujában. Az amúgy is meglehetősen feszült, sok kis szabálytalansággal tarkított mérkőzésen félóra elteltével a bíró érthetetlen okokból nem adott meg egy tizenegyest az Internek, nem sokkal később pedig les miatt érvénytelenítette Cruz találatát.

A második félidő elején gyorsan sikerült gólt szereznie Crespónak, percekkel később pedig a továbbra is csak a védekezéssel törődő rómaiak

Kapcsolódó linkek

asroma.lap.hu
sport.lap.hu

ismét a kapujukból kotorhatták ki a labdát. Már „csak” két gólt kellett volna találnia az Internek a továbbjutáshoz, de a hazai szurkolók minden reménye elszállt, amikor Cordoba kezezésért megkapta a második sárgáját.

Az utolsó percekre megroggyant Roberto Mancini csapata, és Perrotta révén szépített a bajnokságot második helyen befejező rivális. A ráadásban Totti kiegyenlíthetett volna, de a lövését Toldo a kapufára tolta. Maradt tehát a 2-1-es vereség, aminek a Roma szurkolók örülhettek jobban, hisz végül 7-4-es összesítéssel elhódították a kupát.

Olasz Kupa döntő, 2. mérkőzés:
Internazionale-AS Roma 2-1
Gól:
Crespo (50.), Cruz (56.), illetve Perrotta (83.)
Piros lap: Cordoba (71.), Panucci (93.)
A kupát a Roma nyerte 7-4-es összesítéssel.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik