Élet-Stílus

Razzia a száguldozó motorosok ellen

Összehangoltan ellenőrzi a motorosokat a hétvégén Heves megyében, elsősorban a Mátrában a Heves, a Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A fő cél a szabálytalanul száguldozó motorosok és mopedesek kiszűrése – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Erre azt követően kerül sor, hogy az év első négy hónapjában, 2006. hasonló időszakéhoz képest több mint négyszeresére emelkedett a motorosbalesetek száma – tette hozzá Soltész Bálint.


Elmondása szerint nagy erőkkel, illetve jelentős mennyiségű technikai eszköz bevonásával kerül sor a segédmotorosok és motorosok teljes körű ellenőrzésére. Az akció célja az agresszív, durva szabálysértők kiszűrése, a sebességhatárokat túllépő motorosok felderítése.


Az ellenőrzések elsősorban a motorosok által kedveltebb útvonalakra, a mátrai és bükki szerpentinekre és a nagyobb városokra koncentrálódnak. Az erdei szakaszokon segítenek a rendőröknek a Bükki Nemzeti Park szakemberei is, akik a természetvédelmi területeken illegálisan közlekedő járművezetőket próbálják kiszűrni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik