Élet-Stílus

Espanyol-Sevilla élő közvetítés

A Sevilla megvédheti UEFA Kupa címét a glasgowi Hampden Parkban, de a spanyol házidöntő másik résztvevőjének az Espanyolnak is lesz ehhez néhány szava. Kövesse a FigyelőNeten élőben az eseményeket.

Espanyol-Sevilla élő közvetítés 1

Riera (b) a katalánok gólszerzõje (MTI/AP)



Espanyol-Sevilla élő közvetítés 2

Adriano gólöröme (MTI/AP)

Palop harmadszor! A Sevilla nyerte a 2006/2007-es UEFA Kupát.

Puerta könyörtelenül bevágta. (3-5)

Palop másodszor is védett, Jonatas a fejét fogja.

Daniel Alves csúnyán, méterekkel fölélőtte.

Pandiani nagyon magabiztosan. (3-4)

Dragutinovic sem hibázott, Iraizoz rossz oldalra indult. (2-4)

Luis Garcia tizenegyesét védte Palop.

Kanoute bevágta, előny a címvédőnél. (2-3)

120. perc:
Vége, nincs tovább, büntetők döntenek.

118. perc: Kanoute teljesen üresen az ötösön belül, de még csak a kaput sem sikerült eltalálnia.

116. perc: Hihetetlen, másodszor is egyenlített az Espanyol. Jonatas egy rendkívülien pontos lövéssel mattolta Palopot. A Sevilla kapusának esélye ne volt a bal alsóba tartó bomba hárítására. (2-2)

110. perc:
A címvédő jó pár ígéretes lehetőséget elpuskázott, lövés helyett inkább a végletekig ki akarták játszani a helyzeteiket.

108. perc: Ahogy arra számítani lehetett megfordult a szereposztás, most már a Sevillának nem olyan sürgös.

106. perc: Páholyban a Sevilla, a második negyedórát emberelőnyben csak ki kell védekezniük.

105. perc: Az andalúziai csapat ismét vezetést szerzett: a bal oldalon fel-alá rohangáló Navas beadását a védőjét megelőző Kanoute bevágta. (1-2) Ezzel vége is a ráadás első felének.

101. perc: Teljesen beszorult az Espanyol, csak nagyon rövid időre szabadul fel a kapujuk. A Sevilla viszont nem tudja feltörni a védelmüket.

96. perc: Kanoute messziről próbálkozott, de a 20 méterről eleresztett bombája jócskán fölément.

94. perc: A két csapat ott folytatja, ahol abbahagyta: az Espanyol csak védekezik, a Sevilla pedig hiába rohamozza a katalánok kapuját.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás. Aranygól már nincsen, a mérkőzés még legalább fél órát tart.

90+4 perc: Vége a rendes játékidőnek, következhet a ráadás.

90. perc: Érik a hosszabbítás. Az Espanyol kétségbeesetten védekezik, csak Pandiani van elől.

86. perc: De la Pena számára is befejeződött a mérkőzés. A rutinos középpályást Jonatas váltotta.

83. perc: Mit hagyott ki Kanoute! A csatár egy szöglet után 2 méterről fejelt kapura, de Iraizoz elképesztő reflexszel hárított. Az ismétlést Kerzsakov éles szögből borzalmasan lőtte el.

81. perc: Alaposan megváltozott a játék képe a piros lap után. A Sevilla átvette az irányítást, a katalánok szinte csak védekeznek. Kanoute is besárgult.

80. perc: Renato remek csere volt: a nemrég becserélt játékos lövésébe még bele tudott érni egy védő, ami így szögletre pattant.

78. perc: Kerzsakov teljesen üresen állt az Espanyol kapuja előtt Renato zseniális passzát követően, de az orosz külsővel csúnyán mellélőtt.

75. perc:
Harmadik cseréjét is kihasználta a Sevilla: Adriano helyett Renato a pályán.

72. perc: Ernesto Valverde azonnal reagált: a csapatkapitány Tamudót Lacruz váltotta.

68. perc: Hurtado megkapta a második sárgáját Kerzsakov buktatásáért. Az egyértelmű fölényben játszó Espanyol emberhátrányba került.

65. perc: Ahogy az első félidőben, ismét visszavett a tempóból a Sevilla a kezdeti rohamok után.

63. perc: Luis Fabiano kapott sárgát, miután ütközött az Espanyol kapusával. Nem sokkal később le is cserélték a támadót, helyére az orosz Kerzsakov érkezett.

60. perc: Iraizoz szedett le Kanoute fejéről egy remek beívelést.

58. perc: A pártatlan szurkoló csak örülhet, ismét felpörgött a meccs. Rieta hatalmas ballábas bombáját üggyel-bajjal piszkálta kapufára Palop.

56. perc: Pandiani a pályán. A katalán szurkolók azonnal rákapcsoltak.

55. perc: Kicsit leült a mérkőzés, az Espanyol szinte csak védekezik, betömörülő ellenféllel nem tud mit kezdeni a címvédő. Kanoute lövése azonban azonnal felébresztette a szurkolókat. Iraizoz másodjára fogta a labdát.

50. perc: A félidő elejét is megnyomta a Sevilla, egyelőre nem sok sikerrel.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A Sevilla trénere cserélt a szünetben: Marescát Jesus Navas váltotta. Pandiani továbbra is csak a kispadon.

Nem sokat hosszabbított a bíró, vége a nyíltsisakos küzdelmet hozó első félidőnek. Az első 45 percben szinte végig az Espanyol játszott mezőnyfölényben, de csak a bekapott gól után váltak igazán veszélyessé. Remélhetőleg a második félidőre is megmarad a magas tempó.

45. perc: Újra kiegyenlített a játék. Luis Fabiano csavart kapásból a tizenhatoson belülről a kapu fölé.

40. perc: Azonnal érkezett a válasz a másik oldalon, Tamudo 20 méteres lökete azonban nem okozott gondot Palopnak.

38. perc: Óriási Sevilla-helyzet, de az egyik védőn megpattanó Puerta-lövés a kapu mellett hagyta el a játékteret.

32. perc: Megzavarta a Sevillát a bekapott gól. Továbbra is az Espanyolé a mezőnyfölény, ráadásul most inkább Juande Ramos együttese játszik több hibával.

28. perc: Egyenlített az Espanyol: a bal oldalon rendkívülien aktív Riera, leültette a védőjét, középre húzott, és lőtt. A megpattanó labdát nem tudta védeni Palop. (1-1)

24. perc: Sok kis hibával játszik az Espanyol, a címvédő védelmének így nincsen nehéz dolga, és a villámgyors kontráik életveszélyesek.

20. perc: Mintha csak Sevillában lennénk, fantasztikus a hangulat Glasgowban.

18. perc: Adriano góljával vezet a címvédő: Palop hatalmas kidobásával iramodott meg a csatár a bal szélen, és mivel középen senki nem érkezett, kiszorított helyzetből a kapus mellett a hosszúba pörgetett. (0-1)

17. perc: Hurtado sistergős bombája után ismét Palopnak kellett mentenie – lendületben az Espanyol.

14. perc: Egy laposan belőtt labdára érkezett az Espanyol csapatkapitánya, de Tamudo csak belepöckölni tudott a labdába, amit Palop könnyedén felvett.

12. perc: Hurtado kapta a döntő első sárgáját egy csúnya belemenésért a középpályán.

9. perc: A Sevilla az aktívabb csapat, de egyelőre a katalánok védelme jól zár. A másik oldalon de la Pena hiába keresi passzaival a társakat – vajon miért nincs a kezdőben a kiírás legeredményesebb játékosa, a 11 gólos Pandiani?

6. perc: Nem sokat adogatnak hátul a csapatok, azonnal egymásnak esett a két spanyol együttes. A címvédő Kanoute révén veszélyeztetett, de a fejes jócskán mellé-fölé szállt.

4. perc: A Sevilla is bemutatkozott: Maresca kavart az Espanyol tizenhatosán belül, de az éles szögből leadott lövése szögletre pattant.

2. perc: A szögletzászlótól rúghatott szabadrúgást a barcelonai csapat, Palop a kapujából kirepülve ököllel tisztázott.

1. perc: A svájci bíró sípszavára elkezdődött a mérkőzés.

Már a Hampden Park gyepén a két csapat. A fogadóirodák a címvédőt tartják esélyesebbnek. Érdekesség, hogy az Espanyol legeredményesebb támadója, Walter Pandiani a kispadon kapott csak helyet.

UEFA Kupa döntő
RCD Espanyol-Sevilla FC 2-2 – tizenegyesekkel 1-3
Glasgow, Hampden Park, Vezeti: Massimo Busacca (svájci)
Gól: Riera (28.), Jonatas (116.) illetve Adriano (18.), Kanoute (105.)
Piros lap: Hurtado (68.)

Kezdőcsapatok:
RCD Espanyol: Iraizoz – Zabaleta, Torrejon, Jarque, Chica – Coro, De la Pena, Ito, Riera – Luis Garcia, Tamudo
Sevilla FC: Palop – Daniel Alves, Javi Navarro, Dragutinovic, David – Jesus Navas, Poulsen, Maresca, Puerta – Kerzsakov, Kanouté

Egy csaló miatt 400 Espanyol-rajongó érvényes jegye ellenére nem jutott el Glasgow-ba. A szurkolók egy internetes csalónál rendelték és fizették ki repülőjegyüket egy nem létező járatra. Az átverés csak akkor derült ki, amikor a barcelonai repülőtéren az Espanyol hívei hiába keresték azt a járatot, melyre a jegyük szólt. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint mintegy 600 drukkert vertek át, de 200-an más járatokkal eljutottak a finálé helyszínére.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik