Élet-Stílus

Vereséggel ünnepelt a Manchester

Két fordulóval a bajnokság vége előtt már bebiztosította az aranyérmet Sir Alex Ferguson csapata, amely az utolsó fordulóban kikapott az Old Traffordon. Harmadik csapatként, a Charlton és a Watford mellett a Sheffield esett ki az élvonalból.

A bajnokságot már múlt vasárnap megnyerte a Manchester United, de nem mindennapi izgalmakat ígértek az alsóház küzdelmei. Végül az Old Traffordon diadalmaskodó West Ham és a Wigan örülhetett, a Sheffield együttese esett ki Európa legerősebb bajnokságából.

A Sheffield-Wigan mérkőzést a vendégek kezdték jobban, de a 38. percben egalizált a hazai csapat, és ekkor bennmaradást érő helyen állt. A félidő hajrájában azonban ismét a Wigannél volt az előny. A második 45 percben ment előre a vendéglátó együttes, de még azután sem sikerült másodszorra egalizálni, hogy a Wigan az utolsó negyedórára megfogyatkozott.


Vereséggel ünnepelt a Manchester 1

Ronaldo és Ferdinand felért a csúcsra (BBC)


A Sheffield a vereség ellenére bennmaradhatott volna, ha ezzel egy időben a Manchester legyőzi hazai pályán a West Hamet. Sir Alex Ferguson meg is ígérte hét közben, hogy a legerősebb csapatát küldi pályára, és győzelemmel akarnak ünnepelni. Ehhez képest a bajnok három kulcsemberét, Ronaldót, Giggset és Scholest csak az 58. percben cserélte be a skót szakember. Akkor már a vendégek vezettek Tevez góljával. A hajrában hiába rohamozott a MU, a két csapat első, londoni mérkőzésén remeklő Green ismét parádésan védett.

A BL-helyek már korábban elkeltek, de a három UEFA-s pozícióért öt csapat versengett. A Tottenham a Manchester City 2-1-es legyőzésével az ötödik helyet szerezte meg. A Hotspur góljairól ki más, mint a Berbatov-Keane duó gondoskodott. Az Everton a Chelsea elleni 1-1-el a Tottenham mögé sorolt be, a Boltonnak pedig elég volt egy 2-2-es döntetlen a Villa ellen a hetedik helyhez.

Premier League, 38. forduló:
Manchester United-West Ham United 0-1
Gól:
Tévez (45.)

Blackburn Rovers-Reading 3-3
Gól:
McCarthy (21.), Bentley (56.), Derbyshire (67.), illetve Seol (36.), Doyle (58.), Gunnarsson (77.)

Bolton Wanderers-Aston Villa 2-2
Gól:
Speed (32.), Davies (58.), illetve Gardner (38.), Moore (81.)

Chelsea-Everton 1-1
Gól:
Drogba (58.), illetve Vaughan (50.)

Liverpool-Charlton Athletic 2-2
Gól:
Alonso (62.), Kewell (90., 11-esből), illetve Holland (2.), Bent (71.)

Middlesbrough-Fulham 3-1
Gól:
Viduka (34., 47.), Wheater (45.), illetve Davies (42.)

Portsmouth-Arsenal 0-0

Sheffield United-Wigan Athletic 1-2
Gól:
Stead (38.), illetve Scharner (14.), Unsworth (45., 11-esből)
Piros lap: McCulloch (74., Wigan)

Tottenham Hotspur-Manchester City 2-1
Gól:
Keane (10.), Berbatov (32.), illetve Mpenza (40.)

Watford-Newcastle United 1-1
Gól:
King (52.), illetve Dyer (29.)

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik