Élet-Stílus

Parádés feltámadást produkált a Real

A Real Madrid kétgólos hátrányból fordítva győzött egy fantasztikus meccsen az Espanyol ellen, és a tabella élére ugrott. A bajnoki aranyra hajtó trió másik tagja, a Sevilla is hozta a kötelezőt. A címvédő katalánok este a Betist fogadják.

A királyi gárda már a legutóbbi fordulóban is egy látványos mérkőzést játszott a Sevilla ellen, és szombat este a Bernabeuban ismét tökéletesen kiszolgálta a közönségét. Az UEFA Kupa fináléjában érdekelt Espanyol az első félidőben Walter Pandiani mesterhármasával úgy tűnt megtréfálja a bajnoki aranyra áhítozó együttest, de a második félidőben 1-3-ról fordítva 4-3-ra nyert a bajnokság 34. fordulójának nyitómérkőzésén a Real.

A madridiak az első félidőben is jól játszottak, de Pandiani kétszer is a legjobb helyen várta Rufete beadását, és 26. perc elteltével kétgólos előnybe került a katalán gárda. Nem sokkal később Roberto Carlos megcsúsztatott fejesét Ruud van Nistelrooy közelről a hálóba pofozta. A holland gólvágó 21. bajnoki találatának nem sokáig örülhetett a Bernabeu, hiszen érkezett a másik oldalon ismét Pandiani, és visszaállította a kétgólos különbséget.


Parádés feltámadást produkált a Real 1

Nistelrooy szerezte az elsõ madridi gólt (Marca)


A szünet után azonnal elkezdte nekiesett riválisának a fővárosi alakulat: Raúl az ötös sarkáról volt eredményes, majd a csereként érkező Reyes, az Espanyol védelem hibáját kihasználva egyenlített. A 23 éves spanyol válogatottnak nem volt nehéz dolga, miután az ellenfél portása összefutott egy védővel, és neki csak az üres kaput kellett eltalálnia.

Az egyenlítés követően kettőt visszakapcsolt a Madrid, de két perccel a lefújás előtt sikerült belőnie a három pontot jelentő győztes találatot. Higuain szerzett labdát a középpályán, majd Reyes remek ütemű passzát a kapus mellett értékesítette. A fantasztikus feltámadással egy napra biztosan átvette a vezetést a Barcától a Real.

A másik bajnoki esélyes, a Sevilla a vártnál jóval nehezebben gyűrte le az andalúziai derbin a Huelvát. Az UEFA Kupa címvédésre készülő gárda Maresca pazar lövésével hamar előnybe került, de nem lehetett biztos a három pont megszerzésében, hiszen a kiscsapat számos remek helyzetet dolgozott ki. A Huelva csatárjai ezeket sorban elpuskázták, így tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Fabiano a büntetőpontról eldöntötte a találkozót. Vazquez – szintén büntetőből – már csak szépíteni tudott az utolsó pillanatokban.

Primera División, 34. forduló:
Sevilla-Recreativo Huelva 2-1
Gól:
Maresca (13.) és Luis Fabiano (81., 11-esből), illetve Jesus Vazquez (89., 11-esből)

Real Madrid-Espanyol 4-3
Gól:
van Nistelrooy (30.), Raúl (49.), Reyes (57.), Higuain (89.), illetve Pandiani (15., 27., 34.)

Vasárnapi meccsek:
Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 17 ó
Celta Vigo-Levante 17
Getafe-Atlético Madrid 17
Gimnastic-Real Sociedad 17
Osasuna-Villarreal 17
Racing Santander-Real Mallorca 17
FC Barcelona-Real Betis 19
Valencia-Real Zaragoza 21

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik