Élet-Stílus

NHL: kétmeccses hátrányban a Buffalo

Második idegenbeli mérkőzését is megnyerte az Ottawa Senators a Buffalo Sabres ellen, s ezzel már 2-0-ra vezet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti-főcsoportjának döntőjében.

Az alapszakasz legeredményesebb csapata egyre nagyobb bajban van hiszen a két következő, ottawai meccsen akár ki is söpörhetik a rájátszásból. A vasárnapra virradóra lejátszott összecsapást elnézve erre persze nem sok az esély, hiszen csak a második hosszabbítás ötödik percében ütötte be a győztes találatot az egyik Senators-védő.

A kanadai együttes egyre közelebb került története első Stanley Kupa döntőjéhez, de a második meccsen csak hihetetlen izgalmak közepette sikerült kiharcolni a 2-0-s vezetést. A Buffalo még az első negyedben ellépett két találattal, amire háromszor is válaszolt a Senators, majd a hazai csapat 5 másodperccel a találkozó végét jelző dudaszó előtt mentette hosszabbításra a meccset.


NHL: kétmeccses hátrányban a Buffalo 1

Vermette ugrik el egy lövés elõl (AP)


Az osztrák Thomas Vanek és a német Jochen Hecht két és fél percen belül kétszer mattolta Ryan Millert. A vendégeknek még ebben a 20 percben sikerült egy gólra megközelíteniük riválisukat Alfredsson révén, majd a második harmadban két emberelőnyös góllal (Fisher és Redden) meg is fordították a találkozót. A záróharmadban is fölényben játszott az Ottawa, mindössze hatszor hagyták tüzelni a liga talán legerősebb támadósorait. Hat másodperccel a dudaszó előtt az egyikük beakadt, így következhetett a ráadás. Az első felvonásban nem esett gól, a másodikban pedig Joseph Corvo egy buli után a kék vonalról bombázott a hálóba.

„Életem legnagyobb gólja volt. Csodálatos pillanata ez a karrieremnek, mindig emlékezni fogok rá.” – nyilatkozta a meccset eldöntő védőjátékos, akinek ez volt a második rájátszásbeli találata.

Keleti-főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Buffalo Sabres-Ottawa Senators 3-4 – kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 2-0 az Ottawa javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik