Élet-Stílus

NBA: előnyben a Spurs, szépített a Nets

Sorozatban hat győztes playoff-mérkőzés után LeBron Jameséknek is meg kellett ízlelniük a vereség keserű ízét a New Jersey otthonában. A nyugati döntőnek is beillő Spurs-Suns összecsapás harmadik felvonását Tim Duncanék nyerték.

A Cleveland Cavaliers együttese az idei rájátszás első körében esélyt sem hagyott a Washingtonnak, és négy gyors győzelemmel bejutott a keleti főcsoport elődöntőjébe. Itt hazai pályán sikerült két győzelemmel ellépni a New Jersey-től, amely hazai pályán, a tripladuplát jegyző Jason Kidd vezérletével 2-1-re alakította az állást.

A Nets irányítója az idei rájátszásban elképesztő formában kosarazik, az eddigi hét mérkőzésen átlagban meg volt a tripladuplája, és vasárnapra virradóra ismét parádésan játszott: a 23 pontja mellett kiosztott 14 gólpasszt, és lehúzott 13 lepattanót. A Cleveland trénere is csak elismerni tudta Kidd pazar teljesítményét. „Meg kell adni, úgy játszott ma este, ahogy kellett. Agresszív volt, remekül irányította a csapatot, és a játék minden elemében kiválóan produkált.” – mondta a találkozót követően Mike Brown.


NBA: előnyben a Spurs, szépített a Nets 1

Steve Nashnak nem igazán ment a játék (AP)


A másik oldalon LeBron James az idei leggyengébb playoff-teljesítményét nyújtotta, ami persze így is elég volt 18 ponthoz. A Cavaliers a palánkok alatti csatát elveszítette, ezen a téren az első két clevelandi meccsen esélye nem volt a Netsnek.

Nyugaton eközben a San Antonio 2-1-el átvette a vezetést a Suns ellen. A két phoenixi összecsapás után a felek San Antonióba látogattak, ahol a Tim Duncan és Manu Ginobili magabiztos győzelemre vezette a hazaiakat. Az előbbi 33 pontjával és 19 lepattanójával a mérkőzés legjobbja volt, az argentin pedig az első két mérkőzés után (8 illetve 6 pont) végre a tehetségéhez méltóan pattogtatott. Ginobili 24 pontjából 10-et az utolsó két percben dobott.

A Sunsban egyedül Shawn Marion és Amare Stoudemire (26 illetve 21 pont) hozta a várhatót, igaz az utóbbinak a második félidő nagy részében óvatosan kellett játszania, nehogy a fouljai miatt a kispadra száműzzék. Az elmúlt két év alapszakaszának MVP-je, Steve Nash az első félidőben nem szerzett pontot, és a meccset végül 16-al fejezte be.

Keleti-főcsoport, elődöntő, 3. mérkőzés:
New Jersey Nets-Cleveland Cavaliers 96-85
A párharc állása: 2-1 a Cleveland javára.

Nyugati-főcsoport, elődöntő, 3. mérkőzés:
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 108-101
A párharc állása: 2-1 a San Antonio javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik