Élet-Stílus

McEwen nyerte az első sprintet

Az ausztrál Robbie McEwen nyerte a Giro d,Italia olasz országúti kerékpáros körverseny második szakaszát, míg összetettben Danilo Di Luca vette át a vezetést. Bodrogi két percet kapott a győztestől.

McEwen mögött a világbajnok Paolo Bettinié végzett, a harmadik pozíciót egy másik olasz, a sprintspecialista Alessandro Petacchi szerezte meg. Összetettben a Liquigas ásza, Danilo Di Luca vette át az elsőnek járó rózsaszín trikót, mivel a csapattársát, Enrico Gasparottót három kilométerrel a cél előtt egy bukásnál feltartották.

Nem sokkal a rajt után egy ötfős boly elszakadt a mezőnytől, de az utolsó hat kilométeren befogták őket, és innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy melyik sprintász nyeri meg a szakaszt. Sokáig Petacchi volt a legkedvezőbb helyzetben, de az utolsó métereken McEwen könnyedén lehagyta az olasz sztárt, akit még honfitársa, Bettini is megelőzött.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi László 2:17 perccel a győztes után ért célba a 124. helyen, összetettben pontosan 3 és fél perces hátránnyal a 109. helyen áll.

Giro d’Italia, 2. szakasz:
1. Robbie McEwen (ausztrál, Lotto) 5:07:13 ó
2. Paolo Bettini (olasz, Quickstep) azonos idővel
3. Alessandro Petacchi (olasz, Milram) a.i.
…124. Bodrogi László (Credit Agricole) 2:17 p hátrány

Az összetettben:
1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 5:40:51 ó
2. Enrico Gasparotto (olasz, Liquigas) azonos idővel
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) azonos idővel
…109. Bodrogi 3:30 p hátrány

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik