Élet-Stílus

Janics visszavágott Kovácsnak

A vasárnapi 200 méteren Janics Natasa legyőzte Kovács Katalint a női kajak egyesek versenyében a szegedi Raab Karcher Kupán, a jövő heti, ugyanitt sorra kerülő Mol Világkupa válogatóján. Kolonicsék a harmadik számukat nyerték.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

A férfiak kajakegyesben Gyertyános Gergely diadalmaskodott, míg a kenusoknál Foltán László nyert. A győztesek B egységként indulhatnak az Eb-válogatóként is funkcionáló Vk-n, amelyen első számú versenyzőként azok szállhatnak vízre, akik a tavalyi világbajnokságon szerepeltek ezekben a számokban (K-1: Boros Gergely, illetve Paksy Tímea, C-1: Bozsik Attila). A Vk-n nemzetenként két-két egység indítható minden számban.

A kétszeres olimpiai bajnok Janics számára vasárnap nem kisebb volt a tét, minthogy bekerül-e egyáltalán a válogatottba. Mivel néhány hete kivált Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából és ezáltal nincs páros-, illetve négyes partnere, újabb kudarca (szombaton 500 méteren megverte Kovács) esetén nagy valószínűséggel egyik számban sem indulhatott volna a Vk-n, majd a spanyolországi Eb-n és az olimpiai kvalifikációs duisburgi vb-n.


Janics visszavágott Kovácsnak 1

Végleg befellegzett a világverõ egységnek? (MTI)


A minimális célt magabiztos győzelmével teljesítette, de egy hét múlva újabb kemény próba vár rá, hiszen a világbajnoki cím védőjével, Paksyval kell majd megküzdenie az Eb-csapatba kerülésért. “Jó ritmusban kajakoztam” – értékelt Janics. “Nehéz volt ma úgy kijönni a pályára, hogy tudtam, ha ez a szám sem sikerül, minden elvész számomra az idén. A sansz tehát megmaradt, és örülök, hogy az eredményhez most jó teljesítmény is társult.”

Az 1000 és 500 m-en is győztes Kozmann György, Kolonics György duó a legrövidebb távon, 200-on is nyert a kenu párosok között, így ebben a számban is kvalifikálta magát a Vk-ra. A férfi kajak kettesek küzdelmét Beé István és Gyertyános Gergely nyerte, ők B egységként szintén indulói az Eb-válogatóként is funkcionáló Vk-nak.

A Vk-n nemzetenként két-két egység indítható minden számban, Angyal Zoltán szövetségi kapitány a jövő héten hirdeti ki a végleges csapatot.

A Raab Karcher Kupa vasárnapi eredményei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik