Élet-Stílus

Az ötödik meccs dönt a női kosárdöntőben

Az MKB-Euroleasing Sopron 81-68-ra nyert a címvédő MiZo Pécs 2010 otthonában a női kosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjének negyedik mérkőzésén, így 2-2-re módosult a párharc állása.

Remekül, 9-2-es rohammal kezdett a versenyben maradásért harcoló Sopron együttese. A különbség a folytatásban kicsit csökkent, ám a Pécs erejéből az első negyedben csak a felzárkózásra tellett, és a kis szünet előtt megint hétpontosra hízott a vendégelőny.
A folytatásban tovább nőtt a különbség, a hazaiaknak nem volt esélyük közelebb férkőzni. A félidőben így 31-41-et mutatott az eredményjelző. Az esélyesebb Sopron a későbbiekben őrizte a megszerzett előnyét, és bár a pécsiek számára időnként felcsillant a remény, a vendégek mindig tudtak újítani.

Iványi vezérletével nagy akarással küzdött a 4500 pécsi szurkoló által támogatott Rátgéber-csapat, amely a zárónegyed elejére 54-62-re fel is jött, de aztán megint az összeszedettebb soproniak pillanatai következtek. Az aranyéremről az ötödik meccs dönt, a mindent eldöntő csatát kedden rendezik Sopronban.

Női NB I, döntő, 4. mérkőzés:
MiZo Pécs 2010 – MKB-Euroleasing Sopron 68-81
A párharc állása: 2-2.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik