Élet-Stílus

NHL: szerencsés gólokkal nyert a Detroit

A Detroit Red Wings két szerencsés góllal 2-1-re legyőzte az Anaheim Ducks együttesét, és ezzel lépéselőnybe került az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében.

Kapcsolódó linkek

nhl.lap.hu
sport.lap.hu

A hazai pályán fellépő, első helyen kiemelt Red Wings két szerencsés góllal verte a fölényben játszó, a kaput többször veszélyeztető Anaheimet.

A detroiti csapat az ötödik percben jutott előnyhöz, midőn Henrik Zetterberg éles szögből leadott lövése után a korong a menteni igyekvő, bevetődő Francois Beaucheminról a hálóba pattant. Átellenben Dominik Hasek kapuja bevehetetlennek tűnt, a cseh portás 31 lövést védett, több bravúrt is bemutatott, egyedül Chris Kunitz járt túl az eszén – Hasek közel 157 perc után kapott újra a gólt. A találkozó az 56. percben dőlt el, méghozzá egy ritkán látható találattal.

A két assziszttal záró Nicklas Lidström emberelőnyös

Bírság és közmunka



Pénzbírságra és közmunkára ítélte a bíróság Ed Belfourt és Ville Peltonent, a Florida két játékosát, akik rendőrökkel verekedtek egy éjszakai bárban. Belfour 400 dollár büntetést kapott, és 20 órai közmunkára ítélték. Peltonen 15 órás közmunka mellett 385 dollárt köteles fizetni.

helyzetben a kék vonal közelből tüzelt, és a korong kapu előtt kalimpáló Tomas Holmström testéről került a bal alsó sarokba. „Ez egy jó gól volt” – mondta az estről szűkszavúan Mike Babcock, a Detroit Red Wings főedzője. És igaza van, hiszen ez győzelmet ért, amellyel csapata lépéselőnybe került az egyik fél negyedik győzelemig tartó főcsoport-döntőben.

A két csapat egyébiránt negyedszer találkozik a tengerentúli profiliga rájátszásában, az előbbi három párharcuk söpréssel ért véget, 1997-ben és 1999-ben a Detroit, 2003-ban az Anaheim nyert 4-0-val.

NHL, rájátszás
Nyugati főcsoport, döntő:

Detroit Red Wings-Anaheim Ducks 2-1
A párharc állása: 1-0, a Detroit javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik