Élet-Stílus

NBA: leiskolázták a Jazzt (videó)

A Golden State Warriors magabiztos, húszpontos győzelmet aratott a Utah Jazz csapata felett a tengerentúli kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így 2-1-re szépített a Nyugati főcsoport-elődöntőben.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

Az első két felvonást a Utah nyerte, hazai pályán négy, illetve tíz ponttal verte a Warriorst, Oaklandban viszont szinte esélye sem volt. Csak az első negyedben tartotta a lépést a hazaiakkal, az előző körben a Dallast búcsúztató „harcosok” a második játékrész után már 21 ponttal vezettek, és innen már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet. Támadásban és védekezésben is felülmúlták a riválist, és végül könnyen hozták a találkozót.

A Golden State öt idegenbeli meccséből négyet elveszített a playoffban, ugyanakkor hazai pályán – ahol az alapszakaszban 30-11-gyel zárt – még hibátlan, 4-0 a mérlege. A szombatra virradóra szerzett 125 pontjával eddigi legjobb produkcióját nyújtotta a rájátszásban, és külön illik kiemelni a 32 kísérletből elért 15 tripláját is. Baron Davis 32, Jason Richardson 25 ponttal, míg Andris Biedrins 13 ponttal és ugyanennyi lepattanóval (tehát dupla-duplával) járult hozzá a Golden State sima győzelméhez.

A gyengén játszó Jazzből egyedül talán csak a 19 egysége mellett 11 lepattanót is gyűjtő Carlos Boozer emelhető ki. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc következő összecsapását vasárnap rendezik Oaklandben, a Golden State azon akár egyenlíthet is.

NBA, rájátszás

Kapcsolódó videó


A mérkőzés összefoglalója


Nyugati főcsoport, elődöntő:

Golden State Warriors-Utah Jazz 125-105
A párharc állása: 2-1, a Utah javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik