Élet-Stílus

Kovács legyőzte Janicsot

Kovács Katalin legyőzte Janics Natasát a női kajak egyesek 500 méteres versenyszámában a szegedi kajak-kenu Raab Karcher Kupán, a jövő heti, ugyanitt sorra kerülő Mol Világkupa válogatóján.

Kapcsolódó linkek


kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu



A férfi kalajokozók 500 méteres számában a favorit Vereckei Ákos diadalmaskodott, míg a kenu egyesek versenyét szoros csatában Sáfrán Mátyás nyerte. A győztesek B egységként indulhatnak az Európa-bajnokság válogatójaként is funkcionáló Vk-n, amelyen első számú versenyzőként azok szállhatnak vízre, akik a tavalyi világbajnokságon szerepeltek ezekben a számokban (K-1: Benkő Zoltán, illetve Benedek Dalma, C-1: Mike Róbert). A Világkupán nemzetenként két-két egység indítható számonként.

Mivel a Világkupán Kovács és Benedek csap majd össze egymással a kontinensviadalon való szereplés jogáért, a spanyolországi Eb pedig vb-válogató is lesz a magyarok számára, jelenleg úgy tűnik: az olimpiai bajnok Janics K-1 500 méteren nem versenyez majd ebben az évben nemzetközi szinten. Mivel néhány hete kivált Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából és ezáltal nincs páros-, illetve négyes partnere, az egyetlen esélye a válogatottba kerülésre az lesz, ha vasárnap győz a kajak egyesek 200-as számában.

Kovács párosban, Paksy Tímeával is nyert 500-on, és mivel Janics Natasával alkotott sikerpárosuk felbomlott és védettségét nem kihasználva nem vesz részt a Világkupán sem, a mögöttük második Kozák Danusia, Szabó Gabriella kettős is indulhat a Vk-n.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik