Élet-Stílus

Giro d’Italia: Bodrogiék a nyolcadik helyen

A Liquigas csapata nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyitószakaszát, és az olasz Enrico Gasparotto viselheti az egyéni összetettben élen állónak járó rózsaszínű trikót.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Csapat-időfutammal kezdődött a 90. Giro d’Italia olasz kerékpáros körverseny, a mezőny Caprera és La Maddalena között 25,6 kilométert tett meg.

A győztes Liquigas már 16 kilométernél is a legjobb időt jegyezte, végül 16 másodperccel előzte meg Paolo Savoldelli csapatát, az Astanát, míg a harmadik helyet Fabian Cancellara vezetésével a CSC szerezte meg. Az összetettben vezetőnek járó rózsaszínű trikó Enrico Gasparotto viseli, aki Danilo Di Luca előtt érkezett meg elsőként a La Maddalena-i célba.

A csapat kapitánya, bár a célba érkezéskor kissé azért idegesnek tűnt, nem csinált nagy ügyet a megelőzéséből. „Nem vagyok dühös. Szép eredményt értünk el, mert nagyszerű csapatunk van. Tényleg nincs semmi baj” – magyarázta Di Luca. Az olasz körversenyen első magyarként induló Bodrogi László alakulata, a Crédit Agricole nyolcadikként zárt.

90. Giro d’Italia, 1. szakasz
Caprera-La Maddalena 25,6 km, csapat-időfutam:

1. Liquigas 33:35 perc
2. Astana 33:51
3. CSC 34:08

8. Crédit Agricole 34:51

Az egyéni összetettben:
1. Gasparotto (olasz, Liquigas)

Vasárnapi program:
Tempio Pausania – Bosa, 203 km

Ajánlott videó

Olvasói sztorik