Élet-Stílus

Előnyben a Veszprémben nyerő Szeged

A vendég Pick Szeged büntetőkkel nyert a címvédő MKB Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek
kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A gyors veszprémi előnyt hamar kiegyenlítette a rivális, de a lélektanilag fontos vezetést egy darabig nem tudta megszerezni. Egyre paprikásabb lett a hangulat, és ebben a légkörben a Szeged fordított (10-11). A folytatásban Perez egyre inkább magára talált, vezérletével a sérült Lazarov nélkülöző címvédő még a szünet előtt visszavette az előnyt.

A második félidő elején állandósult a különbség, majd a 42. percben Bajusz megkapta harmadik kétperces büntetését, ezért végleg kiállították. A szegedi edző, Matics sokat reklamált, emiatt gyakran állt a játék.


Előnyben a Veszprémben nyerő Szeged 1

Nagy csatát hozott a döntõ elsõ mérkõzése (MTI)



Aztán furcsa módon a vendégek létszámhátrányban felzárkóztak, mert a hazaiak könnyelműsködtek. A Tisza-partiak lendülete megmaradt, ennek nyomán hét perccel a vége előtt 21-22 lett az állás. A hajrában Perez és Ilyés vívott gólpárbajt, a Veszprém ismét előnyhöz jutott, azonban a lefújás pillanatában Krivokapic egyenlített.Jöhettek a büntetők, amelyben a vendégek voltak jobbak. A következő összecsapást szerdán, Szegeden játsszák.

Férfi kézilabda döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-Pick Szeged 27-27, büntetőkkel: 3-4
A párharc állása: 1-0, a Szeged javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik