Élet-Stílus

Hingis sem indul Rómában

A világranglista hetedik helyén álló Martina Hingis sérülése miatt kihagyja a jövő heti, római teniszviadalt, és meglehet, hogy a május végén kezdődő Roland Garroson sem szerepelhet majd.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu


Az egykori világelső – aki jelenleg hetedik helyen a rangsorban – ezt azután jelentette be, hogy a berlini viadalon két szettben kikapott honfitársától, a szintén svájci Patty Schnydertől. Hingis a hátát és a csípőjét fájlalja, a német fővárosban fájdalomcsillapítókkal tudott csak játszani. „Biztosan nem indulok Rómában, Berlinben rájöttem, hogy csak akkor érdemes újra versenyeznem, ha teljesen egészséges leszek. A Roland Garrosra igyekszem felépülni, de lassan el kell döntenem, hogyan tovább” – mondta a 26 esztendős játékos, aki 1998-ban és 2006-ban megnyerte a római viadalt, 1996-ban pedig döntős volt.

Hingis mellett a világelső, a május 28-án rajtoló Roland Garros előtt pihenni szándékozó belga Justine Henin, illetve vállsérüléssel bajlódó orosz Marija Sarapova sem játszik jövő héten Rómában.

Az 1,34 millió dollár összdíjazású berlini torna nyolcaddöntőjében a kétszeres győztes Amelie Mauresmo hatalmas meglepetésre kikapott a világranglista 53. helyén tanyázó ukrán Julia Vakulenkótól. A kéthónapos kényszerpihenő után visszatérő francia klasszis első szettet ugyan még magabiztosan behúzta, ám folytatásban már csak szenvedett: mindössze három gémet nyert meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik