Élet-Stílus

Rekordbevételt generált Mayweather győzelme

Az HBO és a Golden Boy Promotions illetékesei előzetesen csak óvatosan, mások viszont annál merészebben jósolgattak a május 5-ei szupermérkőzés pay-per-view (PPV) eredményeiről, a televíziós társaság végül csütörtökön nyilvánosságra hozta a hétvégi gála adatait, melyek minden találgatást felülmúltak.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Oscar De La Hoya és Floyd Mayweather Jr. azóta nagy vitákra okot adó, megosztott pontozással végződő találkozójára összesen 2 150 000 előfizetés érkezett, amely a sportág történetének legjobb PPV-s eredménye, 160 000 előfizetéssel felülmúlva a korábbi csúcstartó Lewis-Tyson derbit. A Mayweather győzelmével végződő találkozó így dollárba átszámolva is új csúcsot állított fel, annál is inkább, mert a tengerentúlon a szokásos 44 illetve 49 dollár helyett 54 dollárt kértek egy csomagért. A találkozóra 1 225 000 előfizetés kábeltévés, 925 000 pedig műholdas háztartásból érkezett, összesen 120 000 000 dollárt hozva a TV-s társaság, a szervezők és az ökölvívók konyhájára, mely 17 000 000 dolláros többletbevételt jelent a Lewis-Tyson gála eredményeihez képest.


Rekordbevételt generált Mayweather győzelme 1

Lesz visszavágó? Mayweather még nem döntött (MTI/EPA)


De La Hoya ezzel átvette a vezetést a legtöbb PPV eredményt produkáló ökölvívó kategóriában, ahol a listavezető eddig Mike Tyson volt 545 millió dolláros összbevétellel. Tőle egykori riválisa, Evander Holyfield mindössze kétmillióval maradt le, a négyszeres nehézsúlyú világbajnok eredménye 543 millió dollár. Oscar, aki ismét bebizonyította, hogy mindenből képes aranyat csinálni, 610,6 millió dollárral állított föl új, horribilisan magas csúcsot, s mivel a napokban Mayweather és Felix Trinidad is megemlítette egy esetleges De La Hoya elleni visszavágó lehetőségét, ez a szám akár még tovább növekedhet. A Golden Boy persze még nem döntött arról, hogy folytatja-e.

A szombati szupermérkőzést rendező MGM Grand is új rekordot állított fel: a maga 19 millió dolláros jegybevételével szintén a Lewis-Tyson gála rekordját taszította le a képzeletbeli trónról (17,5 millió dollár volt a régi csúcs). A fenti eredményekkel végleg megdőlt a nehézsúly egyeduralma a PPV bevételek frontján, és a bokszvilágnak ismét szembesülnie kell azzal, hogy jóformán De La Hoya az egyetlen profi ökölvívó, aki a legszélesebb nézőközönséget is képernyő elé tudja ültetni. Oscar korábbi rekordja 1,4 millió előfizetés volt a Trinidad elleni gáláról, míg Mayweather legjobbja 360 ezer előfizetés volt a Gatti elleni derbiről.

“A De La Hoya-Mayweather csata már a bejelentés dátumától kezdve döngette a kapukat.” – nyilatkozta Ross Greenburg, az HBO elnöke. “Boldogok vagyunk, hogy a rajongók felismerték a két jövőbeli Hall of Famer találkozójában rejlő nagyságot. Nagyon jó érzés azt látnunk, hogy az ökölvívás még mindig eléri az ország sportrajongóit, és továbbra is azon leszünk, hogy minőségi csatákat hozzunk össze a nézők igényeinek kielégítéséért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik