Élet-Stílus

A BMW-é a legjobb motor idén

Harminc ország hatvankét autós újságírójának döntése alapján osztották ki az idei Év Motorja díjait. A BMW ismét jól teljesített, és a Porschénak is kijutott az elismerésből.

A BMW a tavalyihoz hasonlóan jól szerepelt, összesen hét kategóriában is a bajor gyár motorjai lettek a legjobbak. A 2,5 literes soros hathengeres, az 5 literes V10-es, az 1,6-os turbós és az általunk is tesztelt 3 literes duplaturbós is begyűjtött egy-egy díjat. Az “abszoludt” győztes a BMW 3,0 Twinturboja lett.


A BMW-é a legjobb motor idén 1

Díjazták az M5-ösben és az M6-osban lapuló V10-est is ( fotó:vezess.hu)


A díjazottak között akad olyan cég, amelynek motorja évek óta biztosan gyűjtik be a díjakat. Ilyen például a Volkswagen 1,4-es turbós, kompresszoros motorja, ami tavaly is megkapta ezt a díjat. Szintén a VW konszern vitte el a díjat az 1,8-2,0 literes kategóriában a 2 literes turbójáért, amivel a Golf GTI-ben, illetve az A3-as Audiban találkozhatnak a vásárlók.

Szintén jól szerepelt a Toyota is, hiszen az évek óta jól teljesítő 1,5-ös hibrid motor mellett az Aygóban, illetve a Yarisban ketyegő háromhengeres, egyliteres motort is díjazta a zsűri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik