Élet-Stílus

NBA: szökik a Cleveland (videó)

A Cleveland megőrizte veretlenségét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában és már 2-0-ra vezet a New Jersey ellen, a Phoenix-San Antonio párharc pedig jelenleg 1-1-re áll.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

Hatból hat a Cleveland mérlege az idei rájátszásban: a csapat a Washington kisöprése után már 2-0-ra vezet a New Jersey ellen vívott párharcban, ezzel közel kerül ahhoz, hogy 1992 után újra ott legyen Keleti főcsoport döntőjében. Legutóbb tíz ponttal intézte el a riválisát, a Cavs legnagyobb sztárja, LeBron James 12 assziszttal és 36 ponttal (ebből 25-öt a második félidőben szerzett) járult hozzá a diadalhoz. A mérkőzés egyébként csak az utolsó negyedben dőlt el, a Cleveland egypontos előnnyel vágott neki ennek a játékrésznek, majd az utolsó két és fél percben, 93-89-es vezetésénél egy pazar 9-0-s

rohammal biztosította be a győzelmét. „Szerencsére hoztuk a hazai mérkőzéseinket, de persze ezzel még nem dőlt el a párharc, hatalmas kihívás lesz a New Jersey pályáján játszani” – magyarázta James.



NBA: szökik a Cleveland (videó) 1

LeBron Jamesnek kijár az ünneplés (AP)


A San Antonio másodszor kapott ki az idei rájátszás során, következésképpen a Phoenix 1-1-re igazította a Nyugati főcsoport ezen elődöntőjének állását. A Spurs amúgy jól kezdte a mérkőzést, az első negyed után még vezetett, a végén aztán mégis sima, húszpontos vereséget szenvedett. A Suns a második játékrészben vette át a vezetést – ezt, illetve a záró menetet is 13 ponttal húzta be. A San Antonio azzal vigasztalódhat, hogy a meccs legjobbja a soraiból került ki: Tim Duncan 29 pontig jutott, a Sunsból Amare Stoudemire 27-tel, Steve Nash pedig 20-szal zárt, és utóbbinak, a gárda vezérének volt még 16 gólpassza is.

NBA, rájátszás
Keleti főcsoport, elődöntő:

Cleveland Cavaliers-New Jersey Nets 102-92
A párharc állása: 2-0, a Cleveland javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Phoenix Suns-San Antonio Spurs 101-81
A párharc állása: 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik