Élet-Stílus

Megvan a lopott Lotz-kép

Körözik azt a képtolvajt, aki társával még áprilisban ellopott egy idős hölgy lakásából három értékes alkotást; a képek közül a legértékesebb darab, Lotz Károly A zene allegóriája című festménye már megkerült, így azt visszaadták tulajdonosának - közölte Kovács László rendőr ezredes szerdai sajtótájékoztatóján Dunakeszin.

A Dunakeszi Városi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a kérdéses napon két férfi gázszerelőnek adta ki magát, s így jutottak be egy egyedül élő idős hölgy gödi otthonába. A nyugdíjas asszony gyorsan felismerte, hogy szélhámosság áldozata, ezért kiszaladt az utcára, hogy segítségért kiáltson. A tolvajok közben leakasztottak három képet a falról: ezek között volt Lotz Károly A zene allegóriája című alkotása, amelynek becsült értéke megközelíti a nyolcmillió forintot. A tettesek eltűntek a zsákmánnyal.

A nyomozás során kiderült, hogy az egyik elkövető Lakatos István. A 36 éves budapesti lakos már állt a bíróság előtt hasonló bűncselekményért. Ellene országos körözést adtak ki. Társáról egyelőre még keveset tud a rendőrség – mondta az ezredes. Egy galériából viszont megkerült az ellopott nagy értékű kép, amelyet a rendőrök visszaadtak tulajdonosának.

A rendőrkapitány felhívta a figyelmet arra, hogy évente több hasonló bűncselekmény fordul elő, amikor tűzifaszállítás ürügyén, hamis pénz után kutató nyomozóként vagy más trükkel idős emberek értékeit tulajdonítják el. Az esetek többségében megkerülnek a tettesek – jelezte Kovács László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik