Élet-Stílus

A horvátok is pénzt kérnek az UEFA-tól

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) elnöksége úgy döntött, mégsem kér kártérítést az európai szövetségtől (UEFA) a magyarokkal közösen elbukott, a 2012-es Európa-bajnokság rendezésére beadott pályázat miatt.

„Nem nyújtunk be igényt kártérítésre. Csak annyit kérünk az UEFA-tól, hogy segítsen a labdarúgást fejlesztő programunkban, amelyre az utóbbi három évben nem tudtunk a kandidálás miatt elegendő figyelmet fordítani” – jelentette be Vlatko Markovic, a HNS elnöke.

A szövetség elnöke két hete még úgy nyilatkozott, hogy kompenzációt kérnek a kandidálási költségekhez, és a magyarokkal együtt összesen 3,5 millió euróra számítanak. A magyar szövetség viszont cáfolta, hogy kártérítést kérne.

A horvát média értesülései szerint az elbukott magyar–horvát pályázat összköltsége 2 millió euróra rúgott.

Az UEFA végrehajtó bizottsága április 18-án ítélte Lengyelországnak és Ukrajnának a 2012-es Eb rendezési jogát, a magyar–horvát kandidálás egyetlen szavazatot sem kapott. A győztes pályázatra a vb-tagok közül nyolcan, míg az olaszokéra négyen voksoltak.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik