Élet-Stílus

Fél évre lezárják a pesti rakpartot

Hétfőn fél évre lezárják a pesti alsó rakpart Közraktár utca és Belgrád rakpart közötti szakaszát a 4-es metró építése miatt: júniustól várhatóan a felső rakpartot és a 2-es villamost sem használhatják az utasok – közölte a BKV.

Hétfőtől 40-46 méter mély – úgynevezett – résfalak kialakításával folytatódik a 4-es metró Fővám téri állomásépítése. Az építkezés miatt szükség van az alsó rakpart lezárására a Közraktár utca és a Belgrád rakpart közötti szakaszon – olvasható a közlekedési vállalat közleményében.

A rakpart lezárásával egy időben ideiglenesen szüneteltetik a 83-as trolijáratot, mert a felső rakpartra épülő munkagépek miatt a felsővezetékeket le kell szerelni. A 83-as trolibusz útvonalán május 14-étől két új járat indul: a 89-es jelzésű trolijáraton az Orczy tér és Kálvin tér között közlekedhetnek az utasok, míg a 83-as jelzésű pótló busz a 83-as trolijárat nyomvonalán halad. Módosul munkanapokon a 9-es busz menetrendje is – tájékoztatott a BKV.

Várhatóan június végén szükség lesz a felső rakpart és a 2-es villamos vonalának lezárására is. A lezárt szakaszon a villamost pótlóbuszok helyettesítik majd – áll a tájékoztatóban. A Fővám téri metróállomás építése a tervek szerint 2009 közepéig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik