Élet-Stílus

Büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa

A Budapest Honvéd drámai csatában, tizenegyesekkel győzte le a szinte már bajnok Debrecen együttesét a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A kispestiek fennállásuk során hatodszor hódították el a serleget, egyúttal ötmillió forintot kasszíroztak diadalukkal.

Az erőviszonyok ismeretében némi meglepetésre a Honvéd kezdett valamivel aktívabban. Supka Attila taktikailag remekül felkészített és láthatóan harapós csapata járatta többet a labdát a meccs elején, és helyzeteket is a Honvéd alakított ki. Leginkább Ivancsics volt elemében, aki előbb alig lőtt a bal felső sarok mellé, majd fejesét Balogh János védte.

A 28. percben már a kapus is tehetetlen volt: Szabó Tibor átadása után Ivancsics 11 méterről lőtt kapu bal

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

oldalába. A Debrecen, amely az első félórában szinte semmit sem mutatott, a félidő vége felé feljavult, mezőnyfölénybe is került, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, jobb híján két Dzsuzsák-lövés, illetve egy levágódó Sidibe-fejes érdemel említést.

Érezve a bajt, Miroslav Beránek, a Loki cseh edzője a szünetben kettőt is cserélt, Sándor Tamást is a pályára küldte. A 70. percben a sérüléssel bajlódó csapatkapitány villanása hozta meg az egyenlítést a Lokinak: remekül tálalt Sidibe elé, aki önzetlenül kiszolgálta az üres kapuba találó, szintén csere Zsolnait. A második félidőre nem csak a Loki, hanem a színvonal is feljavult. Helyenként lüktető játék folyt a pályán. A hajdúsági csapat támadott valamivel többet (öt méterre a kaputól a labda fölött elrúgó Tchana a meccs helyzetét hagyta ki), de a Honvéd ellentámadásait látva nem lehettek nyugodtak a Loki hívei, Szabó például egy centit tévedett, amikor a bal alsó sarkot vette célba.


Büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa 1

Nagy csatát hozott a Magyar Kupa döntõje (MTI)



Mivel a 90. percig már nem változott az eredmény, következhetett a ráadás, amelynek hatodik percében megfogyatkozott a Honvéd és megszerezte a vezetést a Debrecen. Pomper kapott piros lapot, míg átellenben Sidibe értékesítette a Zsolnai elleni szabálytalanságért befújt büntetőt. Bede Ferenc bíró néhány perc múlva kispestieknek is befújt egy tizenegyest, nem kevés jóindulattal, ezt Szabó Tibor váltotta gólra, majd a sípmester a kiállítások tekintetében is egyenlőség jelet tett a két csapat között. A hosszabbításban amúgy egyik csapat sem szakadt meg, így a tizenegyesekre maradt a döntés. A Honvéd ebben a műfajban 3-1-gyel jobb volt a Debrecennél, ezzel hatodszor hódította el a Magyar Kupát, egyúttal ötmillió forinttal gazdagodott. A Loki hárommillióval és vélhetően bajnoki aranyéremmel vigasztalódhat…


Büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa 2

Afrikai örömtánc a döntõ után (MTI)



„Színvonalas meccs volt, mindkét gárda megérdemelte volna a győzelmet, de mi jobban akartuk a sikert, Magyarország legjobb csapatát múltuk felül” – nyilatkozta Supka Attila, a Honvéd edzője. Kollégája, Miroslav Beránek így értékelt: „Mindkét csapat jól játszott. Az első félidőben a Honvéd irányított, a másodikban mi voltunk a jobbak. Hiába szereztünk vezetést a hosszabbításban, előnyünket nem tudtuk megőrizni. A tizenegyes párbajt ellenfelünk jobban bírta idegekkel. Sajnos mi a magyar bajnokságban is sok büntetőt kihagyunk”.


Büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa 3

Levegõben Supka Attila, a Honvéd edzõje (MTI)



Magyar Kupa, döntő:
Debrecen-Budapest Honvéd 2-2 (0-1, 1-1), 11-esekkel: 1-3
Szusza Ferenc Stadion, 7 000 néző, vezette: Bede
Gól: Zsolnai (70.), Sidibe (97., 11-esből), ill. Ivancsics (28.), Szabó T. (104., 11-esből)
Kiállítva: Pomper (96.), ill. Bíró (113.)
Debrecen: Balogh J. – Bernáth (Bíró, 46.), Mészáros N., Komlósi, Leandro – Kiss Z., Vukmir, Túlio (Sándor T., 46.), Dzsudzsák – Sidibe, Tchana (Zsolnai, 62.)
Honvéd: Tóth I. – Schindler, Pomper, Szmiljanics, Vincze Z. – Dobos, Benjamin, Szabó T., Ivancsics – Hercegfalvi, Abraham (Ndjodo, 56.)



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik