Élet-Stílus

A címvédés küszöbén a Pécs

A címvédő MiZo Pécs 2010 hazai pályán minimális különbséggel legyőzte az esélyesebb MKB-Euroleasing Sopron csapatát, ezzel már 2-0-ra vezet a női kosárlabda NB I három sikerig tartó döntőjében.

Kapcsolódó linkek


kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A szombaton 80-72-es pécsi sikerrel végződött nyitófelvonáshoz hasonlóan a második mérkőzést is a vendégek – ezúttal a soproniak – kezdték jobban: Székely Norbert együttese főként Honti és Matovics révén 23-18-ra hozta az első negyedet, ám a múlt héten két tengerentúli légiósától – Johnsontól és Edwardstól – is kurtán-furcsán megváló baranyai gárda a folytatásban beleerősített és Dapo valamint Vajda remeklésének köszönhetően fordított. A Sopron mindössze 10 pontot hozott össze a második tíz percben, így a nagyszünetben 33-33 volt az állás.


A címvédés küszöbén a Pécs 1

Egy ponttal nyert a Pécs (MTI)



Térfélcsere után bekövetkezett a fordulat: Matovic és Gorbunova elképesztő dobóformába lendült, ám 39-46-nál jött Vajda és a három napja 20 pontot szóró Fegyverneky, és hamarosan ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Az utolsó játékrészben öt percig 51 ponton ragadt a pécsi csapat, ami kis híján sorsdöntőnek bizonyult: a vendégek tíz pontra megléptek, ám a házigazdák a 40. percben Iványi kosarával kiegyenlítettek (65-65). Bujdosó a hajrában két büntetőből csak egyet értékesített, ugyanakkor végül ez is elég lett a minimális győzelemhez. A párharc következő meccsére csütörtökön kerül sor Sopronban.

Női kosárlabda NB I, döntő, 2. mérkőzés:
MiZo Pécs 2010 – MKB-Euroleasing Sopron 66-65
A párharc állása: 2-0, a MiZo Pécs javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik