Élet-Stílus

Gól és kártyaeső a Madrid-Sevilla rangadón

A Real Madrid nyerte a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnap esti rangadóját, miután a Bernabeu Stadionban egy góllal győzött a Sevilla ellen, és ezzel riválisát megelőzve feljött a második helyre a tabellán.

A 33. forduló utolsó mérkőzését kísérte a legnagyobb figyelem Spanyolországban: szombat este a Real Sociedad otthonában Iniesta és Eto’o góljaival győzedelmeskedő Barcelona két legádázabb üldözője, a bajnoki címért még versenyben lévő Sevilla és a Real Madrid meccselt. A hazaiak drámai összecsapáson diadalmaskodtak, és a legutóbbi hét meccsen hatodik győzelmüket ünnepelve két pontra csökkentették lemaradásukat az éllovassal szemben. Jókora meglepetésre a madridiak kezdőjében kapott helyet David Beckham, akinek a legutóbbi fordulóban időhúzásért kapott sárgáját a spanyol szövetség törölte.

Lendületesen kezdte a meccset a királyi gárda, de Diarra, Emerson majd Beckham is kecsegtető helyzetben hibázott. A másik oldalon a félidő

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

hajrájában Maresca egy látványos kapáslövéssel törte meg a gólcsendet. A szünet után megkettőzte erőfeszítéseit Fabio Capello együttese, és a csereként érkező Guti passzával Ruud van Nistelrooy egyenlített. Ezután hektikussá vált a mérkőzés: Luis Fabiano bírósértegetés miatt mehetett korábban zuhanyozni (73.), 2-1-es hazai vezetést megszerző Robinho pedig túlzott gólörömért kapta meg a második sárgáját (80.). A Sevilla pillanatokkal később ismét emberhátrányba került, a bíró ezúttal Aitor Ociót zavarta le a pályáról, miután a védőjátékos megütötte Diarrát. A holland gólvágó öt perccel a rendes játékidő vége előtt kétgólosra növelte a Real előnyét, Chevanton szabadrúgása (3-2) már későn érkezett.


Gól és kártyaeső a Madrid-Sevilla rangadón 1

Segio Ramos és Beckham ünnepel a gyõztes rangadó után (MTI/EPA)


A rangadó előtt az UEFA Kupa döntőjében érdekelt Espanyol az Atleticót fogadta. A madridiaknak még van esélyük a BL-szereplést érő negyedik hely megszerzésére, a házigazda együttes számára viszont nem volt már különösebb jelentősége az összecsapásnak. Ezért aztán meglepő, hogy a házigazdák domináltak a meccsen – dolgukat persze nagyban megkönnyítette, hogy Moha révén már a 9. percben vezetést szereztek. A szünetben beállt a vendégeknél a szalagszakadásából felépülő Maxi Rodriguez, ráadásul a bíró egy kisebb lökdösődés után kiállította Itót. Az egyenlítés helyett azonban csúnyát bakizott az Atletico kapusa, Walter Pandiani pedig higgadtan bevágta a röviden kiöklözött beívelést. A bolgár Petrov a 92. percben már csak szépíteni tudott. Az Atletico tehát nem tudott közelebb férkőzni a Zaragozához, sőt az UEFA Kupás helye is egyre nagyobb veszélyben.

Primera División, 33. forduló:
Real Madrid-Sevilla 3-2
Gól:
van Nistelrooy (63., 85.), Robinho (78.), illetve Maresca (41.), Chevanton (93.)
Piros lap: Robinho (79.), illetve Fabiano (74.), Ocio (83.)

Espanyol-Atletico Madrid 2-1
Gól:
Moha (9.), Pandiani (75.), illetve Petrov (93.)
Piros lap: Ito (63., Espanyol)

Levante-Gimnastic 2-0
Gól:
Navas (27., öngól), Riga (39.)

Real Mallorca-Osasuna 3-1
Gól:
Varela (39.), Gutiérrez (68.), Jankovic (80.), illetve Garcia (60.)

Real Betis-Getafe 0-2
Gól:
Guiza (15.), Casquero (31.)
Piros lap: Assuncao (90., Betis)

Real Zaragoza-Racing Santander 0-0

Recreativo Huelva-Athletic Bilbao 0-0
Piros lap:
Amorbieta (68., Huelva)

Villarreal-Celta Vigo 1-0
Gól:
Franco (67.)

Szombaton játszották:
Deportivo La Coruna-Valencia 1-2
Real Sociedad-Barcelona 0-2

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik