Élet-Stílus

Mayweather győzött és visszavonult

A vasárnap hajnali „álommérkőzésen” Floyd Mayweather Jr megérdemelt győzelmet aratott Oscar De La Hoya fölött. A legek mérkőzésének beharangozott Las Vegas-i összecsapáson a két szupersztár, taktikus mérkőzést vívott.

A kihívó Mayweather nem bízott semmit sem a véletlenre, szokásoshoz képest is zártabban védekezett, és gyors irányváltásokkal, illetve villámgyors kezeit kihasználva már a csirájában fojtotta el a kétségtelenül aktívabb De La Hoya próbálkozásait, akinek fölénye – találatok híján – elég meddő volt.

Utóbbi az első pillanatoktól kezdve igyekezett érvényre juttatni fizikai fölényét, de ellenfele nem adta oda magát a küzdelemnek. Emiatt kevés látványos ütésváltás alakult ki a ringben, Mayweather gyors jab-ekkel féken tartotta ellenfelét, majd amikor a kötelekhez értek, igyekezett lefogni a címvédő bokszolót. Rendszerint sikerrel, sőt, szórványos ellentámadásai is elég veszélyesek voltak.

Oscar természetesen talált is, de ezek a találatok soha sem értek célt, Mayweather ugyanis jól vette ki a fejét az ütések elől, így ha be is kapott egy-egy jobbost, nem lehettek megrendítő erejűek. A végeredmény nem lehetett más, mint megosztott pontozás (116-112 és 115-113 Mayweather, illetve 115-113 De La Hoya), igaz, hogy a bbc.co.uk, illetve a yahoo tudósítója is elsősorban a döntetlenre voksolt volna. .

„Remek meccs volt, ezt akarták a nézők és megmutattam nekik. Én vagyok a legjobb. Ha megnézik a statisztikákat, egyértelmű, hogy ki volt a jobb – nyilatkozta a mérkőzés után a győztes Floyd Mayweather (38-0-0). – Oscar sok ütést indított, de alig talált. Meg kell nézni a statisztikákat, én voltam az, aki a tiszta találatokat elhelyezte, könnyű győzelem volt. Megmutattam a tízszeres bajnok ellen is, hogy ki a legjobb. Oscar a korának az egyik legjobbja, és én megvertem őt is.”

„Köszönöm az édesapámnak, Rogernek és az egész Mayweather famíliának – borított fátylat a családi vitákra. – Valóban visszavonulok ez után a meccs után. Azt mondták, hogy nem tudom megcsinálni, nem tudok nyerni nagyváltósúlyban, de meghódítottam ezt a súlycsoportot is. Már nincs mit bizonyítanom, van elég pénzem, s itt az ideje, hogy többet foglalkozzam a családommal.”

A vesztes Oscar De La Hoya (38-5-0) úgy érezte, hogy eleget tett a győzelemért: „Úgy érzem, hogy én nyertem. Én ütöttem a hangsúlyosabb ütéseket, úgy éreztem, hogy meg is tették a hatásukat. A kihívónak elvileg meg kell vernie a bajnokot, és ez nem történt meg. 34 éves vagyok, a világ legjobbja ellen léptem ringbe, s megmutattam, hogy én is gyors vagyok. Hogy mi lesz a folytatásban, meglátjuk.Vissza fogom nézni a csatát, kielemzem és meglátom, hogy a testem mennyire bírja még a küzdelmet. De az ökölvívás az életem. Azt mondtam a meccs előtt, hogy a találkozó után mérlegre teszem a dolgokat, s így is lesz. Imádom az ökölvívást!”

WBC Vb-címmérkőzés, nagyváltósúly:
Floyd Mayweather Jr.-Oscar De la Hoya
– p.gy. 12 menetben (113-115, 116-112, 115-113)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik