Élet-Stílus

Kovács Attila kiütötte Fraziert

Egy kellemetlen ellenféllel szemben, idő előtti diadallal védte meg az IBO nagyváltósúlyú világbajnoki övét Kovács „Vipera” Attila, aki a 10. menet végére ugyan elfáradt, aztán mégiscsak elsült balhorga.

Újabb idő előtti diadallal bizonyította Kovács Attila, hogy helye van a nagyváltósúly élmezőnyében. Az IBO bajnoka egy kellemetlen sérülést követően lépett ringbe az amerikai Robert Frazier ellen, s a meccsen ki is ütközött, hogy nincs tökéletes formában.

A szombathelyi Arena Savariában ennek ellenére nem férhetett kétség a magyar bunyós fölényéhez, akinek ugyan jó pár próbálkozása mellément, összességében remek bombákkal találgatta el a mozgásával Kovács dolgát igencsak megnehezítő kihívóját.

A legnagyobb kellemetlenséget azonban Frazier mélyütései okozták, melyből jó néhány betalált, így a bírónak már a második menetben figyelmeztetnie kellett az amerikait, az ötödikben pedig meg is intette.

A találkozó közepét is a magyar tiszta és kemény találatai határozták meg, Frazier ugyanakkor egy percig sem adta fel, és szívvel lélekkel hajtott. A kihívón a találkozó második felétől kezdtek látszódni a fáradtág jelei, és ütéseiben már sokkal kevesebb volt a dinamika, a nyolcadiktól aztán ellenfele is elkezdett fáradni, így Frazier gyakrabban indított sikeres akciókat. A pontozáson mindez azonban egészen a tizedik menetig nem látszott meg, s csak ebben a felvonásban talált egyértelműen többször az amerikai.

Kovács kevesebb akciót is indított, a menet legvégén azonban elsült villámgyors balhorga, mellyel pontosan állcsúcson találta riválisát, aki azonnal a köteleknek esett, s Howard John Foster vezetőbíró leállította a találkozót. Noha az ellenfél csapata némileg vitatta a leállítást, azonban Frazier meg volt „fogva”, amikor Foster közbelépett, és padlóra is zuhant néhány másodperccel később, azaz a leállítás jogosságához nem férhetett kétség.

A magyar tehát a 10. menetben, TKO diadallal védte meg az IBO nagyváltósúlyú övét, s 21-1; 14KO-ra növeltre rekordját, Frazier mérlege pedig visszaesett 31-9-4; 15KO-ra, s a Winky Wright, a Felix Sturm és Sechew Powell elleni találkozóival szemben ezúttal idő előtti vereséggel volt kénytelen távozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik