Élet-Stílus

Rekordot dönt a De La Hoya-Mayweather csata

Minden idők talán leginkább várt profi bokszmérkőzésére kerül sor szombaton Oscar De La Hoya és Floyd Mayweather Junior között, akik a Boksz Világtanács (WBC) nagyváltósúlyú világbajnoki címéért lépnek majd a szorítóba. A csata a bevételek tekintetében rekordot dönt.

Kapcsolódó linkek:


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A sajtótájékoztatóról a profibox.hu című szaklap számolt be. „Nem voltam még ennyire motivált, mint most. Készen állok a harcra. Tudom jól, hogy Mayweather mindig bombaformában van, de én is mindent bele fogok adni a győzelem érdekében. Május ötödike nagyon fontos dátum a számomra, és nagyon keményen edzettem, hogy győzni tudjak e napon” – nyilatkozta Oscar Da La Hoya, a WBC nagyváltósúlyú világbajnoka. A legendás Freddie Roach úgy gondolja, nem tart majd sokáig a Las Vegas-i csata. „Ne pislogjanak, mert nem fog sokáig tartani a meccs” – jósolt De La Hoya mestere.

„Valakinek szét fogják rúgni a hátsóját, és az nem az én unokaöcsém lesz. Floyd nem tudja, hogy mi az a vereség. Kizárólag csak győzni tud!” – jelezte Floyd Mayweather edzője, Roger Mayweather, hogy a másik oldal is bízik a sikerben. Védence, a vitathatatlan váltósúlyú bajnok így nyilatkozott: „Végre itt a lehetőség, hogy bebizonyíthassam, én vagyok a legjobb. Kemény mérkőzés lesz. Győzni jöttem Vegasba, és a diadalért készen állok meghalni”.

A szervezők tájékoztatása szerint összesen 50 ezer jegyet adtak el a mérkőzésre, amelyet 16 500-an nézhetnek majd MGM Grand arénájában, míg a 33 500-an a kaszinónál egy lezárt területen. A belépők néhány óra alatt elfogytak. A bevételek a jelenlegi adatok alapján meghaladják a 19 millió dollárt (3,4 milliárd forintot), ami abszolút rekord a sportágban. A csata persze nem csak a helyszínen tart számot komoly érdeklődésre, amit jól mutat, hogy összesen 176 országban közvetítik majd – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik