Élet-Stílus

NBA: kiesett a Lakers (videó)

A San Antonio és a Phoenix is letudta a maga párharcát, következésképpen a Denver, illetve a Los Angeles Lakers kiesett a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

Kapcsolódó linkek:

nba.lap.hu
sport.lap.hu

A San Antonio és a Phoenix egyaránt 4-1-gyel, így tulajdonképpen könnyedén került a Nyugati főcsoport elődöntőjébe. Csütörtökre virradóra a Suns 119-110-re nyert úgy, hogy az első negyed után kilenc, a félidőben pedig már 12 ponttal vezetett. Ugyan a folytatásban Lamar Odom és Kobe Bryant révén (előbbi 33, utóbbi 34 ponttal zárt) felkapaszkodott a Lakers, de igazából nem tudta megszorítani a bajnoki címre is esélyes Phoenix együttesét, melyet legutóbb az egyaránt dupla-duplát jegyző Shawn Marion (26 pont, 10 lepattanó) és Amare Stoudemire (27, 16) repített, miközben Steve Nash 17 pontig és 10 asszisztig jutott. A Lakers tavaly szintén az első körben esett ki, akkor is a Phoenix búcsúztatta.

Az arizonai alakulat a következő körben azzal a San Antonióval találkozik, amely öt meccsen kötött útilaput a Denver kosarasainak lábára. A texasiak negyedik győzelmét hozó mérkőzésen a vendég Denver a nagyszünetig jól tartotta magát, sőt vezetett is négy ponttal, később azonban feljavult a Spurs és végül magabiztosan, 93-78-ra nyert – a párharc során zsinórban negyedszer. A hazaiak legjobbja a 26 pontot szerző, nyolc triplát is elsüllyesztő Michael

Finley volt, Tim Duncan pedig 23 ponttal és 12 lepattanóval zárt, míg a Denverben Allen Iverson, valamint Carmelo Anthony 21-21 egységet termelt .

NBA, rájátszás, 1. forduló

Az év újonca



A portlandi Brandon Roy lett az év újonca. Az alapszakaszt 16,8-as pontátlaggal záró bedobó elsöprő fölénnyel nyerte a meg a szavazást.


Nyugati főcsoport:

Phoenix Suns Los Angeles Lakers 119-110
A párharc végeredménye: 4-1, a Phoenix javára.

San Antonio Spurs Denver Nuggets 93-78
A párharc végeredménye: 4-1, a San Antonio javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik